Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '06

 
Kategori
İstanbul
 

Trafik

Trafik
 

Yollar hepimizin...

Koşuyolu’ ndan Kadıköy’e gelirken, dolmuş içerisinde, önde sağ köşede bir telefon numarası yazılı ve altında şikayetlerinizi bildirin, ifadesi var.

Şoföre sordum. Yolculardan şikayet var mı ? Aldığım cevap çok... Şöför başlıyor anlatmaya…Yapılan şikayetin, doğruluğu kanıtlanmışsa, en az bir hafta dolmuşçu arkadaş işe çıkmıyor… İşe çıkmadan ,arabasının iç ve dış temizliğini yapmayana, duraktan bir dakika bile geç çıkana, durak olarak katı cezalarımız var… Şoförle konuştukça memnun oluyorum. Demek ki, iyi hizmet için, doğru şeyler yapılıyormuş.

Temennim, bütün hatlarda çalışan dolmuşların aynı duyarlılığı göstermeleri.

Dolmuşlardan konu açılmışken ,İstanbul’umuzda ki şu trafik kargaşasına da bir çözüm bulunmalı.

Dolmuşlar, dilediği yerde, yolcu indirip bindiriyorlar. Dolmuş durağı dışında yolcu indirip bindirmesinler.

Şehir içinde ,yanlış park yapan yüzlerce araç var. Rastgele parklar yapılıyor. Kavşaklara ana yollardaki bina köşelerine, yaya kaldırımlarına ...saymakla bitmez.

Artık yeni bir düzenleme yapılmalı. Park yapılacak veya yapılmayacak yol ve yerler belirlenmeli.

Yanlış parkları yüzünden; konutlarda çıkan yangınlara, itfaiye araçları ile müdahale edilememekte ve yangınların söndürülmesi çok zor olmakta. Hasta almaya gelen ambulansın, dakikalarca yanlış park neden araçlar yüzünden beklediğine, hastaya ulaşamadığına tanık oldum. Ayrıca kaldırımlara da park eden araçlardan, yayalar da etkilenmekte, kaldırım yerine, ana yollarda yürüme yüzünden, çeşitli kazalar olmaktadır. Ve birde... Olabilecek bir depremde, çökecek ve yıkılacak konutlara, araçların yollarda gelişi güzel park etmeleri yüzünden, yardım ve müdahale de edilemeyecektir.

İstanbul trafiğinde hayırlı yolculuklar…

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..