Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '16

 
Kategori
Futbol
 

Tribün kapatma haksızlığı

Passolig uygulamasını kimileri hiç sevmedi kimileri ise onun faydasına inandı. Uygulamanın karşıtlarının en büyük sıkıntısı yeni bir şey satın alma zorunluluğu ve maçlara eskisi gibi istedikleri zaman rahatça gidemeyecek olmalarıydı. Passolig’in gerekli olduğunu düşünenler ise bu uygulamanın futbolun değerini arttıracağını Avrupada’da benzer uygulamalar olduğunu ve onun adeta bir medeniyet göstergesi olduğunu savundular; zira Passolig sayesinde her taraftar tabiri caizse kayıt altına alınacaktı.

Geçtiğimiz sezonlarda küfürlü tezahürat olduğunda bütün stada ceza vermek veya maçları sadece kadın ve çocukları izlettirmek gibi dahi yani cezalarımız vardı. Fakat bu cezaların hiçbirisi bu sezon uygulanan tribün kapatma kadar yanlış ve hukuk dışı olmamıştı. Çünkü taraftarının kötü tezahüratından dolayı bir takımın bir sonraki maçını seyircisiz oynatarak hem taraftarlara, hem kulübe, hem de takıma bir ceza verdiğinizde bu, bir nebze anlaşılabilir. Fakat bir tribünde bazı taraftarların yaptığı kötü tezahürattan dolayı o gün o tribünde olan herkese ceza verirseniz bu cezanın hiçbir anlaşılabilir ve hukuki tarafı olmaz. Bu durum, bir mahallede olan olaydan sonra failleri yakalayamadığınız için bütün mahalleyi tutuklamaya benzer ve bu işi açıklamak için kurunun yanında yaş da yanar sözü dahi oldukça hafif kalır.

Bildiğim kadarıyla Ülker Stadyumu’nda Maraton alt tribünün sezonluk ücreti 2.900TL. Sarı lacivertlilerin bir sonraki iç saha maçları da sezonun en önemli maçı olan Beşiktaş karşılaşması. Şimdi kendinizi bu tribünde sezonluk bilet sahibi olan ve bir önceki maçta asla kötü tezahüratta bulunun bir Fenerbahçelinin yerine koyun. Ne hissederdiniz?

Sezonun en önemli maçında bazı Fenerbahçe taraftarları kötü tezahüratta bulundukları için değil sadece bir önceki maçta tribünde oldukları için takımlarını izleme olanağı bulamayacaklar. Sanıyorum bu iş benim başıma gelseydi soluğu mahkemede alır ve bu hukuksuzluğu ortadan kaldırmak için her türlü hukuki yolu denerdim.

Umarım TFF, bu yanlış uygulamadan bir an önce vazgeçer ve hem teknolojinin hem de Passolig'in tüm olanaklarını kullanarak toplu infazları bırakarak sadece suçluları cezalandırır.

Can.nizamoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..