Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '07

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Turizm adına doğa katliamının resmi

Turizm adına doğa katliamının resmi
 

Antalya, Türkiye turizminin başkenti.

Belek, Antalya turizminin, baş beldesi,

Belek, Antalya’nın Serik ilçesine bağlı bir belde.

Dünyanın, diyebilirim ki en büyük turizm merkezlerinden birisidir Belek.

Saray yavrusu oteller vardır Belek beldesinde ve bu otellerden bir kaçı her yıl yapılan dünya sıralamasında illaki ilk yüz otel arasına girer.

Belek’de, aynı zamanda ciddi bir futbol turizmide vardır. Her yıl Belek bölgesine yüzlerce futbol takımı kamp yapmak için gelir. Otellerin bünyesinde, son derece modern futbol sahaları ve tesisleri bulunur.

Belek otelleri, aynı zamanda kongre turizmininde merkezidir. Belek’de bulunan onlarca otelin, kendi bünyesinde bulunan, bir çok irili, ufaklı kongre salonları vardır ve bir çok sektör, bu otellerde her yıl kongrelerini, toplantılarını yapar.

Belek turizm merkezinin bir başka özelliğide, golf turizminin ülkemizdeki merkezi olmasıdır. Dünyanın dört bir yanından, ekonomik gelir seviyesi hayli üst noktalarda olan, iş adamları ve golf tutkunu kimseler, Belek beldesine gelerek, buralarda yapılmış olan binlerce dönümlük golf sahalarında golf tutkularını tatmin ediyor ve iyide döviz bırakıyorlar ülkemize.

Belek’de bulunan otellerin en küçüğü 1200 kişilik yatak kapasitesine sahiptir.. Yatak kapasiteleri 2000-3000 ler civarında olan otellerde vardır. Her bir otelin kurulmuş olduğu araziler en az yüz dönüm üzerinedir.

Belek beldesinin müthiş bir ince kumu vardır.

Belek beldesinin müthiş bir de ormanları vardır. Belek ormanları.

Belek’te ince kum ve orman bir araya gelmiş ve müthiş bir kumul ormanı ortaya çıkarmıştır.

Ve Belek ormanları biblo gibidir, sanki yapmadır Belek ormanları. Müthiş bir uyum ve aheng görüntüsü vardır Belek ormanlarında.

Belek’de elli yıl önce dikilip büyük uğraşlar sonrasında büyütülen bu ağaçlar inanılmaz bir doğa katliamı yaşadı geçtiğimiz on beş yıl içerisinde.

Geçtiğimiz on beş yıl içerisinde Belek beldesini, dünyanın sayılı turizm merkezlerinden birisi haline getirebilmek adına, adeta müthiş bir doğa katliamı yapıldı devlet ve özel sektör tarafından.

Belek’de, geçtiğimiz on beş yıl içerisinde beş yüzbin ağaç kesilmiş. İnanılır gibi değil.

Ne adına peki?

Belek beldesinin dünyanın en büyük turizm beldesi olması adına.

Peki değer miydi?

Dünyanın en büyük turizm merkezini yapabilmek adına, Belek ormanları inanılmaz bir hırs ve itirasla katledilmelimiydi?

Değermi?

Dünayanın en büyük turizm merkezi olsan ne olmasan ne.

Yıllarca büyük emek ve uğraşlarla oluşan o muhteşem Belek ormanlarını, dünyanın en büyük turizm merkezini yaratacağım, saray yavrusu oteller yaptırtacağım, golf sahaları yaptırıp dünyanın para babalarını buraya dolduracağım diye katletmek, inanılır gibi değil.

Dünyanın en büyük turizm merkezi oldu olmasınada Belek, aynı zamanda dünyanın en büyük doğa katliamının yaşandığı bir merkezde oldu Belek.

Halen doğanın kıyımı ve katli Belek’de devam ediyor. İnanmayan gitsin baksın. Devasa otellerin inşaatları sürüyor. Halen yapılmakta olan golf sahaları var.

Demir canavarlar Belek ormanlarının içerisinde fink atıyor. Hemde ne biçim bir ihtiras ve hırsla.

Ve dikkatimi çekiyor hepimiz birer dilsiz şeytana döndük. Doğa katledilirken suskun ve kılını kıpırdatmayan bir kimlikle sadece katliamı izliyoruz.

Doğrusu zaman zaman kendimden utanıyorum.

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..