Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '12

 
Kategori
Haber
 

Türk Ordusunun Eşcinsel Erkeklere Çektirdiği Eziyet

Türk Ordusunun Eşcinsel Erkeklere Çektirdiği Eziyet
 

  • Kimi İskandinav ülkelerinde bu sorun çözümlenmiş ve eşcinseller de askere alınıyorlarmış. Tabii bu durumu bütün detaylarıyla bilmiyorum. Lakin bizim ülkemizde böyle bir durum söz konusu olursa, yani eşcinsel bir yurttaş askere alınırsa… Bencileyin bu insanları kurtların önüne yem olarak atmak olur, ki bu durumu bilen memleketimizin çok büyük ve de engin bilgi sahibi adamları, mevzuuya bildik çözümler üretmek adına, eşcinsellerden, eşcinsel olduğunu ispata davet ediyorlarmış. Amaç, çürük raporu vermek suretiyle eşcinselleri askerlik görevinden muaf hale getirmek… Sorun tam da bu noktada başlıyor.
  •  
  • Türkiye’de eşcinsellerin askerlik görevinden muaf tutulmasına ilişkin doktor kontrolü sürecini BBC World kanalı “Pembe Teskere” adı altında bir belgeselle anlatmaya çalışmış. Ben de BBC World kanalının “Pembe Teskere” isimli belgeseli hakkındaki  mevzuuyu kimi internet sitelerinden ve birkaç dergi ve mecmuadan okuyarak öğrenmiştim. Durumu kavrarken, insan olduğunuzdan utanmak durumunda kalıyorsunuz. Hemen birkaç örnekle konuyu buraya taşıyalım.
  • BBC World kanalında Türk ordusu ve gayleri konu alan “Pembe Teskere” belgeselini Emre Azizlerli çekmiş. Ve belgeselde şu noktaya vurgu yapılmış. “Her Türk erkeği askerlik görevini ifa etmek zorundadır. Türkiye’de askerlikten muaf olabilmek için ya hasta, ya engelli, ya da eşcinsel olmanız gerekiyor. Ne var ki eşcinsel olduğunuzu ispat başlı başına bir sorun. Eşcinsel yurttaşın, eşcinsel olduğunu kanıtlaması isteniyor.”.
  • Örneğin;
  • Ahmet adı verilen 20 yaşındaki bir genç “Bana futboldan hoşlanıp hoşlanmadığımı, kadın kıyafetleri giyip giymediğimi, ya da kadın parfümü kullanıp kullanmadığımı sordular” diyor.
  •  
  • Bir başka gençten, sağlık taraması esnasında kadın kıyafeti giymiş bir halde çekilmiş bir fotoğrafı istenmiş. Bu talebi kabul etmeyen gençten, başka bir talepde bulunmuşlar. Bir erkekle öpüşürken çekilmiş bir fotoğraf. Genç bu talebi kabul etmiş ve bir başka erkekle öpüşürken çekilmiş fotoğrafını taramayı yapan yetkililere vermiş. Sağlık taramasında eşcinsel olduğunu söyleyen bir başka gençten, açık bir şekilde bir başka erkekle cinsel ilişkiye girmiş bir halde, pasif partner pzosiyonunda ve yüzleri belirgin olacak şekilde çekilmiş bir fotoğraf istenmiş. Gökhan isimli bu genç kendisinden istenen bu fotoğrafı yetkiliere sunmak suretiyle “Pembe Teskere” alarak,  askerlik görevinden muaf tutulmuş.
  •  
  • Yani anlayacağınız efendim, eşcinsel erkeklerin askerlik görevinden muaf tutulmaları öyle kolay kolay hayata geçen bir şey değil. Bir işkence sürecine tabii tutularak bu insanlar askerlik görevinden muaf tutuluyorlar.
  • Kadın kılığında çekilmiş fotoğraf isteklerinden, bir erkekle cinsel ilişki anında çekilmiş fotoğraf, ailesiyle görüşme, efemine davranışlar, konuşma tarzı ve üslubu, çocukken bebeklerle oynayıp oynamadığının sorulması, futboldan hoşlanıp hoşlanmadığına dair sorular…
  • Yani anlayacağınız, Türk ordusunun, eşcinsel erkeklere çektirdiği eziyet ciddi bir insan hakları ihlalidir.
 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..