Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye, Libya’da ABD’nin ‘koruyucu gücü’ olacak…

Türkiye, Libya’da ABD’nin ‘koruyucu gücü’ olacak…
 

Şimdilik kaydı ile Libya’daki katliama fiilen iştirak etmeyen Türkiye için hazırlanan görev ortaya çıkmaya başladı. 

CNN in internet sitesinde yer alan, ABD Dışişleri bakanlığından bir yetkiliye dayandırılarak verilen haberde, Türkiye’nin Libya’da ABD için ‘korucuyu güç/hami devlet’ olarak hizmet vereceği belirtildi. 

Türkiye’nin, ‘koruyucu güç’ olarak, Libya’daki ABD vatandaşlarını temsilen, konsolosluk ofisi olarak hareket etmeyi ve ülkede ABD’nin diplomatik tesislerini gözetmeyi de içerecek şekilde Libya’da ABD’yi “temsil edeceği” ifade edilen haberde, Türkiye’nin ayrıca, Libya ile ABD arasındaki mesajları ileten ülke olabileceği kaydedildi. 

Türkiye’nin Libya Büyükelçisi Levent ŞahinKaya’nın da CNN’e yaptığı açıklamada, Türkiye’ninLibya’da ABD’nin yanı sıra İngiltere ve İtalya’yı da temsil edeceğini söylediği belirtildi. 

Kaynağını da vererek aktardığımız bu haber doğrumudur bilemiyoruz. Hükümet yetkililerinin çıkıp bir açıklama yapmaları yetecekti. Tabii eğer güvenilir olsalardı. 

Söylediğinin arkasında durmak ve gereğini yapmak bir hükümet için olmazsa olmaz mecburiyettir. Değilse en ufak bir olayda bile aklınızda acabalar belirir. Umarım bu haber doğru değildir. Başbakanın özendiği Osmanlı sultanlığı ile ortadoğuda batının jandarması, maşası olmak aynı şeyler değildir. 

ABD Irak ve Afganistan macerasından gerekli dersi çıkarmıştır. Artık ortadoğudaki pis işlerini kendi eli ile yapmak istemiyor. İşte bu yüzdendir ki Libya’ya saldırı suçunu diğer ülkelerede yayıyor. Amaç herkesin kendini suçlu hissetmesini ve yarın bir eleştiride bulunamamasını sağlamak. 

Anlaşılan hedef ülkeleri havadan ve denizden yakıp yıktıktan, insanlarını acı, kin ve nefret içine attıktan sonra ortalığı temizleyecek ve petrol soygununa gözcü olacak devlet olarak Türkiye’yi seçtiler. Batı çıkarları için bataklıkta boğuşma işini bize verecekler. 

Umarım böyle bir şey olmaz. Değilse tarih iktidar olma adına bir Türk hükümetinin kendi dindaşlarının ülkesinde nasıl batı jandarmalığı yaptığını utançla yazacaktır. 

İzmir 2011-03-21 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..