Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '14

 
Kategori
Sosyoloji
 

Türkiye'de deliler sokakta geziyor; ancak üç kişiyi doğradığında deli deyip tımarhaneye tıkıyorlar

Türkiye'de deliler sokakta geziyor; ancak üç kişiyi doğradığında deli deyip tımarhaneye tıkıyorlar
 

Çocuğunuz veya bir yakınınız sapıkların tecavüzüne uğrayıp öldürülürse sakın adalete saygılı falan olmayın; çünkü burada başka bir adaletsizlik var. Halkımızın hatası böyle durumlarda kaderine küsüp katile yükleniyor. Bu işin bir de koruma yönü yok mu? Deliler sapıklar nasıl sokaklarda gezebiliyor?

“İnsanların deli ya da sapık olduğunu nerden bileceğiz? Devlet önüne geleni bu deli bu sapık diye tutup götüremez. İnsan hakları diye bir şey var. İnsanlar devleti dava ederler. Hem toplumun düzeni bozulur”

Son derece yerinde bir tespit ama tabii ki her şey bu kadar basit değil. Beni ve ailemi korusun diye devlete yetki vermişim. Devlet bu konuda görevli ve yetkili. Kanunun kendisine verdiği yetkiye dayanarak insan haklarını ihlal etmeden güvenliğimizi sağlaması gerekir. Valla ülkenin her tarafını kontrol edecek, sokakları gözleyecek. Kişilerin şikâyetlerini ve bu şikâyet edilen kimseleri ciddiyetle inceleyecek.

Biz bir tanıdığın evine gittik. Oğlu rahatsız. Korkutucu vakaları da var. Babası bile korkuyor. Resmen deli. Ev yakma, birini boğazlama (elinden zor almışlar) Devlet biliyor. Fakat aile biz bakarız deyip alıkonulmasına engel olmuşlar. Devlet bu cahil aileye uyamaz. Bugün değilse yarın o kişi bir olay yaratacaktır.

İçimizde bir sürü akli dengesi bozuk insan var. Bunlara neden izin veriliyor? Neden kontrol altına alınıp tedavi edilmiyorlar? İlla deli ya da sapık olması gerekmez. Katil ruhlu insanlar, katiller, ilaç kullananlar mutlaka kontrol altında tutulmalı. Psikolojik tedavi gören bir insanı (bunalım, reaktif depresyon değil belki ama psikozda mutlaka)kontrol altında tutmak zorundasın Allah kahretsin ülkedeki bu tür olayların hepsi bu aciz bilgisiz devlet yüzünden oluyor. Katil ruhlu adamı karısı dilekçe verip boşamak istiyor. Çünkü korkuyor ve can derdinde. Bu ülkenin hâkimi olacakları göremiyor ve karı kocayı evlerine yolluyor. Adam da beklendiği gibi karısını öldürüyor. Ben şimdi bu hâkimi… Böyle şey olur mu ya!

İnsan hakları varsa insanların da insan gibi yaşama hakları vardır. Yarın öbür gün inşallah bu ülkeye bizim düzenimiz gelecek, göreceksiniz. Adamın keyfi kaçmasın diye sapık/deli sokaklarda gezmesine izin vereceğim ha! Küfrettiği, birisine saldırdığı, bir acayip hareket ettiği anda gel bakalım buraya demez miyim? Bir şeyi yoksa muayene eder bırakırım. Benim ülkemin insanların güvenliği bazılarının karizmasından daha önemli. “Çocuğumun deli olduğu ortaya çıkacak” Bana ne, çıkarsa çıksın. Deliysem beni de götürsünler. Ve bu ülkede birisine deli diyen, aşağılayan adamı hapislerde çürütürüm; hakarettir; büyük hakarettir.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..