Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '07

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye’nin demokrasicilik oyununun sahneleri; İmralı ve kamyonet arkaları

Türkiye’nin demokrasicilik oyununun sahneleri; İmralı ve kamyonet arkaları
 

Bu konudaki detaylara girmeden önce müsadelerizle Batılı gelişmiş demokrasilerin, demokrasilerini kazanma sürecini bir kaç cümle ile izah etmek isterim. Batılı ülkelerin mutlak anlamda demokrasiye sahip olmaları, II. Dünya Savaşının sonlarına rastlar ve o zamana kadar, tam 300 yıl süren bir acılı aydınlanma süreci yaşamışlardır. Yani, Batının şu anda Irak’ta da yapmaya çalıştığı gibi demokrasi hiç bir zaman aydınlanmanın önüne geçmemiştir, kendi ülkelerinde, kendileri öncelikli olarak aydınlanmış ve sonrasında da demokrasiye kavuşmuşlardır.

Aydınlanma olmadan gelecek demokrasi, toplumları sadece ve sadece kaosa sürükler, düzensiz, her kafadan bir ses çıkan bir yapıya büründürür.

Aslında batılı toplumların amacı, demokrasiyi götürdüğü ülkeleri kalkındırmak değil ki bu ancak ve de ancak aydınlanmış, aklını kullanabilen insanlarca sağlanabilir, sadece ve sadece orada yaşayan halk yığınlarının demokrasicilik oynamalarını sağlayarak, küçük gruplara ayırmak ve de oralara istediği gibi hükümranlık sürmektir.

Aslında bu oyunu Ulu Önder'in ölümünden bu yana, İsmet İnönü de bu konuda bayağı bir çaba sarf etmiştir, ülkemizde de oynadılar ve bir nebze de olsa başarılı oldular ki bugün hala insanlarımız çalanı, çırpanı, suçluyu mazlum görüp korumaya devam ediyor.

Bir nebze olsun başarılı oldular ki çalan, çırpan, suçlu insanlar kamyonetlerle seçimlerden çok kısa bir süre önce kendilerine iletilen yardım paketlerine kanarak oylarını verebiliyorlar. O paketleri dağıtanların kendilerinin haberi dahi olmadan trilyonluk servetler yaptığını, o paketlerin kendilerine ulaşmasına aracı olanların, evlerine ABD’de dahi alıcı bulamayan ve altın kaplamalı Ev Sinema sistemine sahip olma liginde Türkiye’yi birinci sıraya sokan insanlarla daha iyi anlaştıklarını göremiyorlar.

Bir nebze olsun başarılı oldular ki Güneydoğu Anadolu’da aşiretler, şeyhler, şıhlar hala kime oy verileceğine dair son sözü söylüyorlar.

Bir nebze olsun başarılı oldular ki hala İmralı’daki bir zavallının ardına takılabiliyor, kendisine demokrasi savaşçıları diyenler.

Bir nebze olsun başarılı oldular ki kendisine söz verip, sözünü tutmayanları değil de hiç yalan söylemeyip, doğruları dile getirenleri dışlamaya devam ediyorlar.

Bir nebze olsun başarılı oldular ki .....

Tamamlayın artık gerisini, eğer sizin üzerinizde de başarılı olamadılarsa....

 
Toplam blog
: 128
: 898
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

Kimim? Nereden gelir, nereye giderim?29 Kasım 1970 tarihinde Türkiye'nin Doğu-Batı geçiş yolunun en ..