Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '10

 
Kategori
2010 Dünya Kupası
 

Turnuva Takımı Olmak Ve Play Station Takımı Olmak

Turnuva Takımı Olmak Ve Play Station Takımı Olmak
 

Dünyanın en önemli futbol şampiyonalarından biri olan 2010 Dünya Kupası, geçtiğimiz cuma günü oynanan ilk karşılaşmalarla perdelerini açtı. Turnuvada boy gösterecek olan dünyaca ünlü yıldızlar ve dünya futbolunun önde gelen takımlarıyla, bu yıl da izleyicilerine iyi bir seyir zevki vereceği düşünülen 2010 Dünya Kupası; ne var ki oynanan ilk karşılaşmalarda sergilenen kötü futbolun hayalkırıklığı ve Güney Afrikalıların yerel bir çalgısı olan vuvuzelanın gölgesi altında başladı.

Şu ana kadar oynanan karşılaşmalarda, takımlar birbirlerine üstünlük kurmakta zorlanırken, 19. Dünya Kupası'nın kalitesi alt düzeylerde kaldı. Ama yine de güzel bir 2010 Dünya Kupası izlemek için biraz daha sabredip, ileride oynanacak karşılaşmaları beklemekte fayda var.

Aslına bakarsanız 2010 Dünya Kupası, pek o kadar da vahim hayalkırıklıklarıyla başlamadı sayılır. Almanya, yine bildiğimiz Almanya. D grubunda oynadığı ilk karşılaşmada, Avustralya'yı 4-0 yenen Panzerler; sergilediği futbolla Dünya Kupası takipçilerinin hayalkırıklığını bir nebze olsun gidermiş oldu. Ve bir turnuva takımı olduğunu bir kez daha gösterdi. Alman Milli Takımı'nda forma giyen Mesut Özil, Avustralya karşılaşmasındaki performansıyla alkış toplarken, bir yandan da biz futbolseverlerin 'keşke milli takım tercihini Türkiye'den yana kullansaydı' kabilinden buruk bir serzenişini aldı. Geçimlerini daha iyi şartlarda sağlayabilmek için yıllar önce Avrupa'ya göç eden Türk ailelerin çocukları, ne yazık ki anavatanlarının ulusal değerlerinden yoksun nesiller olarak yetişiyor. Kimileri de, federasyon yetkililerinin ilgisizliği ve ihmalkârlığı yüzünden başka ülkelerin milli formalarını giymek durumunda kalıyor.

2010 Dünya Kupası'nın hayalkırıklıklarından bir diğeri de, elbette ki Türkiye... 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası 3. sü olan Milli Takımımız, her halükârda Güney Afrika'da da yerini almalıydı. Milli Takımın grup karşılaşmalarında bile sürekli bir başarı grafiği sergileyememesi, Türkiye'nin bir turnuva takımı olmasını engelliyor. Ve Türkiye'nin adını, ancak bilgisayar oyunlarındaki futbol oyunlarının ülkeler listesinde görebiliyoruz.

Play Station oynamayı hobi edinenler, oyunu az-çok bilirler: Rakibinizi yener, berabere kalır ya da yenilirsiniz. Sonra oyun biter. Play Station'ı kapatıp, fişini çekmenizle birlikte; Türkiye'nin ismi de ekrandan silinir, gider...

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..