Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Fevzi Gültuna (Cavıldak)

http://blog.milliyet.com.tr/fevzigultuna

17 Mart '09

 
Kategori
Siyaset
 

Üç yerli dizi

Üç yerli dizi
 

Ülkemizde 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler nedeniyle Ulusal, Yerel, Radyo ve Televizyon kanallarının tamamında aynı anda üç tane yerli dizi filmi birden yayınlanmaya başladı. Bunlar, reytingi en yüksek olan diziler. Çünkü bu diziler günde en az on kere tekrarlanmakta. Dizilerin konusu aynı, sadece çekimlerin yapıldığı iller farklı. Önce Sayın Erdoğan'nın dizisi çekiliyor. Daha sonra Sayın Erdoğan'nın söylem ve görüntülerine göre senoryalar geliştirilip Sayın Baykal ve Sayın Bahçeli'nin dizilerinin çekimleri yapılıyor. Dizilerin tamamı kabadayılık, meydan okuma, şantaj ve polemik içerikli.

Oysa yapılacak olan yerel secimler. Öne çıkarılması gereken yerel sorunlar olması gerekirken, siyasi aktörler seçim propangadalarını genel seçim havasında götürüyorlar. Bence öne çıkarılması gereken konuların başında lağım sularının doğrudan dere ve nehirlere bırakılmasıyla oluşan kirlilikten akarsu ve göllerimizin öncelikle kurtarılması. Kirli su ile üretilen meyve sebze üretiminin acil olarak önüne geçilmesi. Verimli arazilerin imara açılmaması. İşe gidiş ve gelişlerde toplu taşıtların kullandırılması cazip hale getirilmesi. Yeşil alanların coğaltılması ve korunması. Yok olan komşuluk ilişkilerinin tekrar canlandırılması için sosyal plan ve programlar geliştirilmesi gerekirken, siyasi aktörlerimizin söylemleri kabadayılıktan ve polemikten ileri gitmiyor.

Siyasi aktörlerden talebimiz kabadayılığı polemiği ayrıştırmayı bırakıp doğal kaynaklarımızın ve çevremizin korunması yönünde tedbirler alarak ve bu yönde halkımızın bilinçlenmesine katkıda bulunmak olmalıdır.

Sonuç olarak siyasi hırslarınız sayesinde insanlarımızı ÖTEKİLEŞTİRMENİZ ayrışmayı çevrenin bilinçsiz bir şekilde kullanılmasına katkılarınızdan dolayı ÇÖLLEŞMEYE doğru gidiyoruz. Ayrıştıran değil kaynaştıran, çölleştiren değil güzelleştiren rol üstlenmenizi istiyoruz.

 
Toplam blog
: 78
: 604
Kayıt tarihi
: 06.02.09
 
 

1957 Amasya' da doğdum.İlkokulu Amasya' da okudum. Ortaokul ve liseyi Sincan' da, yüksek okulu Samsu..