Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '13

 
Kategori
TV Programları
 

Umutsuz Ev Kadınları Ali Ayşe’yi Seviyor’un yerine geçerse,Yalan Dünya Ben Bilmem Eşim Bilir olur mu

Umutsuz Ev Kadınları Ali Ayşe’yi Seviyor’un yerine geçerse,Yalan Dünya Ben Bilmem Eşim Bilir olur mu
 

Kanal D’nin çapraşık dizi halleri en sonunda yapımcıları bezdirdi. Seyirci zaten isyanda bakalım ne olacak bu işin sonu.

Umutsuz Ev Kadınları sonunda havlu attı ve kanalını değiştirdi. Bildiğiniz gibi 16 Mart’tan itibaren FOX TV’de yayınlanacak. Ama öyle böyle değil iki gün birden.

Kanal D’ye nispet yapar gibi. Siz bizi önemsemediniz gece kuşağında yayınladınız biz başka kanalda iki gün çıkacağız diyor.

Diyor diyor da bu işte tuhaflık var hem de fazlasıyla.

FOX TV’de cumartesi ve pazar 19.45’te yayınlanacak olan Umutsuz Ev Kadınları’nın yayınlandığı saat diliminde cumartesi günleri Lale Devri özeti veriliyordu neredeyse yeni bölüm kadar, sonra da yeni bölüm başlıyordu. Hadi Lale Devri özeti kısaldı ya da özetsiz verilecek diyelim ki bu Lale Devri seyircisini yıllardır bezdiren bir konuydu onlar adına iyi bir gelişme. Ama pazar günü Ali Ayşe’yi Seviyor’un saatinde Umutsuz Ev Kadınları’nın yayınlanması üstelikte tutmuş bir işin saatinde Kanal D’den ne farkı kalıyor FOX’un dedirtiyor insana.

Diğer yandan FOX Umutsuz Ev Kadınları’na çok güveniyor herhalde Acun ve Kanal D yarışmalarının tam karşısına çıkarıyor. Ya da tersi Umutsuz Ev Kadınları’nı harcamak mı niyet?

Açıkçası ben bu yeni durumu anlayamadım. Bir yandan Ali Ayşe'yi Seviyor’a bakıyorum ne zaman yayınlanacak sorusunu görüyorum diğer yandan yarışmaların olduğu saatte Umutsuz Ev Kadınları’nın şansı ne kadar olacak diyorum.

Zira Umutsuz Ev Kadınları’nın ilk yayınlandığı zamanki gibi iyi reytinglerinin olmadığını uzun zamandan beri görüyoruz. Dizi ilk başladığında oldukça iyi bir sonuç almasına rağmen bu yıl aynı başarıyı gösteremedi. Kaldı ki daha önce pazar gününde denendi ve istenilen sonuç alınamadı. Bu sefer o çıtayı yakalar mı hep birlikte göreceğiz bir de tabii Ali Ayşe’yi Seviyor’un durumu ne olacak onu göreceğiz.

Açıkçası sevilen dizinin günü değiştirirlerse diziye yazık ederler umarım FOX Kanal D gibi hatalı davranmaz Ali Ayşe’yi Seviyor Kayıp Şehir olmaz.

Pazar günü birde ATV’nin Tozlu Yolları var. Doğruyu isterseniz bu hafta ilk bölümü reyting alsa da merak kaynaklı bir reytingdi bu. Genel düşünce onca tanıtımdan sonra ortaya çıkan işin sıkıcı olması. Kısaca seyirciyi sarmadı. Birde dönem dizisi olarak karşımıza çıkan iş ATV’ye fazla masraflı olacak, gelen duyumlar bazı işlerin epeydir paralarını alamadıkları yönünde Tozlu Yollar tutsa da ATV diziyi bu kadar maliyetliyken tutar mı orasını kestirmek zor. Yani Tozlu Yollar tozu dumana katamadı en azından şimdilik. Yani Umutsuz Ev Kadınları’nı zorlayacak bir yapım değil sadece yarışmaların olduğu bir gün ve Survivor yeni herkesin merakla beklediği bir yapım onun karşısında ne sergiler göreceğiz.

Gelelim Yalan Dünya’ya. Geçen hafta yayınlanmadı. Açıklama ise Beyaz yurt dışındaydı yayınlamadık, Kayıp Şehir’i de harcamak istemedik oldu. Ben pek öyle olmadığını düşünüyorum. Kayıp Şehir yeterince harcanmışken üstelik bu açıklamada bal kabağı. Ki Pazartesi uzun zamandan beri yarışma günü ve Star TV’nin elinde. ATV’de Karadayı ile arkasından geliyor. Kanal D ise o gün başarısız. Ben Bilmem Eşim Bilir ile şansını denemek istedi o gün ama beklediği sonuca ulaşamadı. Yinede Yalan Dünya ve Kayıp Şehir’den daha iyi bir sonuç aldığını söyleyebiliriz.

Bu değişiklik bana göre Ben Bilmem Eşim Bilir’i pazartesi de yayınlasak mı yayınlamasak mı atağıydı. Ya da yeni bir yarışma pazartesi olabilir mi arayışı. Acun’un yarışmaları bitti Survivor başlıyor bir de Star’ın Pop Star Alaturkası. Kanal D’nin bu yarışmaların karşısına ne koyabilirim arayışında. Zaten Galip Derviş adlı diziyi daha öncede pazartesiye almayabilir Kanal D demiştim ve nitekim de öyle oldu. 21 Mart’tan itibaren perşembe günü İntikam’dan sonra yayınlanacak. Kuzey Güney’i Çarşamba ikinci kuşağa aldı ama Merhamet Kanal D’ye istediği sonucu getirmedi Kuzey Güney ikinci kuşakta olmasına rağmen daha iyi sonuç alıyor Merhamet’ten. O zaman da söylemiştim Merhamet’i pazartesiye alabilir diye. Şu durumda birde bunu deneyebilir Kanal D. Bunu da zaman gösterecek tabii. Yani kanalın amacı eskisi gibi pazartesinin galibi olmak tabii seyirci bu kadar küskünken nasıl olacaksa.

Bir diğer öngörümde Yalan Dünya’nın bitme olasılığı. Her ne kadar Gülse Birsel bunun tersini iddia etse de ortada öyle bir koku var. Gelen yorumları deli saçmasıdır diye nitelese de Birsel görünen köy böyle bir mektup yazıyor. Benim kanım sezonu bitirir ama gelecek yıl ya kendine başka bir kanal bulur ya da gerçekten yalan olur Yalan Dünya.

Star TV’nin yaptığını da atlamayalım. Geçen hafta Dila Hanım ve Behzat Ç’yi yayınlamadı. Hadi Behzat Ç’ye alışığız da Dila Hanım’ı yayınlamama gerekçesi evlere şenlik. Neymiş Survivor içinmiş. İyi de beyler bir yıllık plan çıkarmadan mı yayına çıkıyorsunuz? Ki öyleyse buna acemilik bile denmez. Böyle yayıncılık nerede görülmüş hatta şöyle diyeyim olmaz olsun böyle yayıncılık.

Show’un yayın politikasını eleştirirken birde dönüp kendinize bakın neredeyse yaz sezonuna girilecek ama hala plansız bir yayıncılıkla seyirci karşısındasınız.

Elinize yüzünüze bulaştırdığınız bu yayıncılıkla gelecek yıl seyirci karşısına çıkmayın zira izletecek yapım bulamayacaksınız.

Özetle kanallar bu yıl şaşırdı seyircinin de sabrını taşırdı. Hiç böyle bir yıl görmemiştik onu da gördük sayelerinde. Yeni reyting sistemine adapte olamadık deniyor ya külliyen yalan adapte olamadıkları seyircinin artık her verdiklerine evet dememesi. Yani karşılarında eski salak seyirci yok ne istediğini bilen, kalite bekleyen bir seyirci var.

Umalım gelecek yıla akıllanıp gelen kanallar olur yoksa kapalı TV’ler ya da yabancı diziler izleyen seyirci olacak bu gidişle.

İnternet dizileri de bu kadar yaygınlaşmışken seyirciyle alay eden yayınlar neden izlensin ki…

oyatekin@gmail.com                

https://twitter.com/#!/oyatekin (@oyatekin)

http://yurthaber.mynet.com/yazarlar/tum/1/o.tekin35

OYA TEKİN / MEDYABEY.COM

Not: Burada yazılan tüm yazılarım elektronik imza ve zaman damgası güvencesi altında yasal hakları korunmaktadır. Hiçbir şekilde basılı ya da elektronik bir ortamda (CD, Internet vs.) kaynak gösterilmeksizin izin alınmadan kullanılamaz.

 
Toplam blog
: 295
: 3718
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Milliyet Bloğa nasıl geldim ve nasıl yerimi aldım bilmiyorum. Sanırım uzun yıllar okuduğum bölüml..