Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '08

 
Kategori
Deneme
 

Vazgeçmek

Vazgeçmek
 

Vazgeçmek bir pişmanlık ya da haklı bir karar, vazgeçmek yol ayrımında seçilen bir tabela


Bir pişman oluşun önceki günüdür vazgeçmek, ya da açılacak temiz bir sayfanın. Vicdan ile yüreğin çarpışmasıdır kimi zaman, kimisinde de bedeninle inatlaşmaktır. Vazgeçmek, yeni bir pencere açmaktır hayata, ya da bir kapının yüzüne kapanmasıdır.


Öylesine garip sonuçların önceki sancılarıdır aslında. Yok diyebilmektir, üzmektir, sevindirmektir, ağlatmaktır, yahut güldürmektir. Hepsi bir vazgeçişle açılan kapının ardında ki gerçeklerdir. Bir projeden vazgeçmekle yeni bir aşktan vazgeçmek , nasıl aynı kelimeden türetilen farklı duygular doğurabiliyor ise, vazgeçmekle, sevinmek ya da üzülmek gibi, ortaya çıkan sonuçlar da var elbet.


Nelerden vazgeçtik diye geriye dönüp baktığımızda keşkeler de dolu bir ajanda bekler bazısında bizi. Ve pişmanlıkların az olduğu bazı yaşantılarda vazgeçilenlerin az ya da çok olduğu konusunda da bir karar veremeyiz. Dedik ya vazgeçmek üzmek ya da üzmemektir çoğusunda. Öyle ise niye vazgeçeriz yapacağım edeceğim diye karara bağladığımız bir çok şeyden, bu bir doğru karar mı getirecektir peşinde , yoksa ağlayışlar gibi duygu dolu kelimelerden başka para kazanamama gibi metalik şeylerlede mi yoğuracaktır bizi.


Aslında benim yaşadığım vazgeçişlerin çoğusu, böyle düşündüm doğrusu bu onun için bu şekilde karar verdim şeklinde olmayıp, böyle hissettim boyutuyla daha çok kalben tasdiklerle oldu. Bu bir çok insan içinde böyle elbet.Herşeyin mantıklı gözüktüğü bir projede birden yok olmaz deyip vazgeçmek, sanırım biraz hissel içgüdüsel bir durum olsa gerek.


Ya da yeni bir sevdaya tutulur gönlünüz başlamak için yapacağınız ilk konuşmanın hemen öncesinde de vazgeçeriz, sonunun nasıl geleceğini bilmeden.Belki keşkelerle dolu cümleler bekler bizi, ya da derin bir huzur kaplıdır kalbimizde.


Niye böyle düşündüğümü bilmiyorum , mantıklı bir açıklamasını da kendimde göremesem de , ben bir sözlük yazacak olsam vazgeçmek kelimesinin karşılığına iki noktadan hemen sonra pişmanlık yazardım. Evet belki bundan önce söylediğim, mutluluk sevinç gibi kulağa hoş kelimelere ters düşse de genelde bende bu kelime bu yönde bir izlenim bıraktı.


Belki de kalbime uyduğumdandır kim bilir.

Kenan Ekşi / http://www.kenaneksi.com/blog/?p=197

 
Toplam blog
: 21
: 1531
Kayıt tarihi
: 12.12.08
 
 

1986 İstanbul İtü inş. müh. öğrencisi.Fotoğraf, şiir, kitap, doğa, bisiklet, kamp, yayla, İkizdere ..