Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Vişne reçeli

Vişne reçeli
 

En çok sevilen reçel çeşitlerinden biri de vişne reçelidir. Vişne reçeli yapımının çekirdeklerini ve saplarını ayıklamaktan başka bir zorluğu yoktur, ayıklamak zor geliyorsa çekirdekleri ile de yapabilirsiniz. 

Vişne şurubu da soğuk soğuk içilince insanın kalbini ferahlatır. Vişnelerin çekirdeklerini ayıklayıp, mutfak robotunda çekip yoğurdun içine koyarsanız vişneli yoğurt elde etmiş olursunuz. Yazın ben yapıyorum, son derece serinletici oluyor.

 Mutfak robotunda çektiğiniz vişneleri derin dondurucuda saklayabilirsiniz. 

Malzemeler:

Ölçüyü kap usulü vermek daha uygun oluyor

1 kilo ayıklanmış vişne

1 kilo ayıklanmış vişnenin doldurduğu kap kadardan biraz daha fazla toz şeker(1 kap+ 1/3 kap toz şeker)

4-5 tane iri limon tuzu ve yarım limon

Yapılışı:

Akşamdan vişnelerin üzerine toz şeker koyulur ve sabaha kadar bekletilir.

Ertesi gün üzerine küçük kahve fincanı su koyulur, koyu kıvamlı olmasını isterseniz suyu koymayabilirsiniz.

Vişneler kaynamaya bırakılır ve yumuşayınca limon suyu ve limon tuzu koyulur, altı kısılarak 15 dakika daha kaynatılır ve üzerindeki köpükler ara sıra kaşıkla veya bir kevgirle alınır.

Porselen bir tabağa 1 çay kaşığı damlatılarak olup olmadığı anlaşılır şayet damlatılan reçel tabakta dağılmıyorsa reçel olmuş demektir.

Soğuyunca kavanozlara doldurulur, kavanozların ağzı sıkıca kapatılarak serin ve güneş ışığı görmeyen bir yerde saklanır.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..