Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '17

 
Kategori
Sosyoloji
 

Yakın tehdit: Türkiye'nin işgali-2 (Katar senaryosu)

Yakın tehdit: Türkiye'nin işgali-2 (Katar senaryosu)
 

Daha önce de yazmıştım, ABD Türkiye'ye karşı büyük bir işgal planını körün gözüne parmak soka soka devreye sokuyor diye (O YAZI İÇİN TIKLAYIN)

Türkiye'de 40.000 kişiyi öldürmüş teröristlere NATO'ya yapılan boyutta silah yardımı yapıldı. IŞİD'in hikaye olduğunu herkes anlamıştır şu ana kadar. IŞİD'in elinde bu kadar silaha ve teröriste karşı koyacak güç yok. Zaten İngilizlerden emir alan bir örgüt Amerika'dan emir alan bir örgüte olsa olsa Tel Abyad'taki gibi göstermelik bir direniş gösterir. Öyle de oluyor.

Peki bu Katar hamlesi neyin nesi? Parçaları birleştirirseniz ne olduğu çok net açığa çıkıyor. Katar'a yapılan şey sadece Katar'a yapılmıyor. Aynı anda Rusya'ya, İran'a, Türkiye'ye ve tüm İslam alemine yapılıyor. 

Katar bir Arap ülkesi olmasına rağmen ABD'nin emrinden milim sapmayan bir çizginin bir miktar dışında bir ülke. Bunu ABD ile papaz olan Türkiye ile iş yapmasından rahatlıkla anlayabilirsiniz. Katar İran ve Türkiye, dolayısıyla da Rusya için önemli bir ekonomik ortak. Yani diğer Arap ülkelerinden farklı.

Öyle ki, Türk askeri üssünün açılmasına da onay vermiş bir ülke... Peki ne oluyor? Türkiye'nin çevresi ABD silahlarıyla donatılmış katillerle sarılıyor. Suriye topraklarına el konuluyor. Türkiye'nin ekonomik ortağı ve aynı zamanda Türk havayollarıyla birlikte ABD havayollarını bitmeye sürükleyen Katar havayollarının sahibi olan ülkeyi ekonomik olarak bitirme harekatı yürütülüyor. 

Tesadüftür ki tüm bu olaylar Trump'ın Suudi Arabistan ziyaretinden çok kısa bir süre sonra oluyor. Söylenen nedir? Katar teröristlere destek veriyor... Güzel, bugüne kadar neredeydiniz eğer öyleyse? Trump gelene kadar Arap kardeşinizle bir sorununuz yoktu oysa...

İsrail Filistin'i işgal edince gık yok, ABD Irak'ı işgal etti gık yok, ABD Suriye topraklarının 3'te birini teröristlere bırakıp Arap nüfusu yok etti-ediyor gık yok. Mısır'da silahsız insanlar ABD emriyle katledildi gık yok. Hocalı'da ve Srebrenitza'da, Kıbrıs'ta ve Afganistan'da, Libya'da ve Cezayir'de müslümanlar sucuk gibi doğranıp topraklarına el konuldu gık yok. Ama ABD başkanı gelip bir ayar veriyor Ramazan mibarek edemeden Kütahya büyyüklüğündeki ülkeye karşı taarruza kalkan bir Arap dünyası var. Bu camianın beynini geçiyorum Allah korkusu olmadığını gösterir.

Bu süreçte Katar Suudi Amerika birliklerince işgal edilerek tüm ekonomik kaynaklarına el konulabilir ve ABD emrinde olmayan birileriyle iş yapması engellenebilir. Burada İran ve Türkiye doğrudan hedeftedir. Ekonomik kaynakları kesilen Türkiye etrafı da teröristlerle çevrildikten sonra işgal için her şey hazır hale gelecektir.

ABD bunu yapmaya kendisini hazır hissettiğinde dünyada kimseye hesap vermediğine göre tek yapması gereken şey o ülkeye terörist demesi olacaktır. Tıpkı şu an Katar'a yapıldığı gibi.

Katar'la başlayan bu süreç Katar'la sınırlı bir süreç değildir. Katar'ın yok edilmesi Tükiye ve İran'ın maddi kaynaklarının kesilmesidir. Yani Türkiye'nin işgali operasyonunun ekonomik ayağıdır. Bir öncü operasyondur. 

Daha önce defalarca kez yazdım. İlk hedef Türkiye'dir. Sonraki hedef İran olacaktır. Son hedefse Rusya'dır. Rusya sıra kendine gelmeden önce Türkiye ve İran'ı bu kapandan çıkarmak zorundadır. Bunu insanlık için değilse bile kendi yok oluşunu durdurmak için yapmalıdır. Katar ise sadece minik bir öncü ekonomik operasyondan ibarettir.

İşte bu noktada Arap dünyasının aslında Amerikan sömürgesi olduğu açıkça görünmüş oldu. Arapların Katar'a sıktığı palavralar İslam alemine ne Katar? Bunu gelecekte göreceğiz. Ancak Rusya'nın satrançta daha aktif olmaması durumunda her şey Rusya için çok daha kötü olacaktır burası kesin.

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..