Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Yalnızlık o kadar da kötü bir şey değildir ki

Yalnızlık o kadar da kötü bir şey değildir ki
 

Bir erkek ya da bayan, bir ilişki için yapabileceği herşeyi yaptığına inanıyorsa ve sonucunda yine de yalnızsa içi rahat olabilir. İnsan ilişkilerini anlamak kolay değildir. Çünkü iyi şeyler kolay unutulur, kötü olaylar ise unutulmaz.

Mesela birilerine yaptığınız iyilikler unutulmaya mahkumdur. Ama birine attığınız bir yumruk, birinin gözünü morartmanız asla unutulmaz. Her zaman size hatırlatılır. Aşk ilişkileri de böyledir aslında. Her zaman yaptığınız iyi şeylerle değil de, yapmadıklarınızla, ya da yapılmasını istedikleri halde sizin yapamayacağınızı söylediğiniz olaylarla yargılanırsınız.

Mahkemelerde olduğu gibi hafifletici sebepler yoktur burada.

İyi halden de ceza da indirim olmaz.

Olması gereken tek şey değişimdir.

O da olmazsa, herkes kendi yolunu çizer.

Ayrılırken de biri "Senin için şunu yaptım "dese, diğeri "ama şunu yapmadın "der. Ne söylesen karşılığında başka şeyler söylenir.

Görmek lazım, ilişkilerde herkes kendinden sorumludur.

Hayatımız da seçimlerimizdir aslında. Arkadaşımızla buluşmayı değil de, alışveriş yapmayı tercih ediyorsak, bu da bir seçimdir. İnsan değer verdiği şeyleri yapmak ister. Seçimlerimizi de ona göre yaparız ve seçimlerimizle hayatımız şekillenir.

Bir insan yalnızlığa özgürlük diyorsa, bu halinden mutlu ise ve de yalnızlığını sona erdirmek istemiyorsa karşıdaki insan ne yapabilir ki bu yalnız insan için?

Hayatta gerçekleri görmek lazımdır. Iskalama lüksümüz yoktur.

Hem ne olmuş yani, yalnızlık o kadar da kötü bir şey değildir ki.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..