Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Yanlış yapmadın Sen O'nu sevdin

Yanlış yapmadın Sen O'nu sevdin
 

Yanlış yapmadın sen; O'nu sevdin. O'nu o sıradan çıkarıp, oraya, O en ulaşılamaz yere koydun. Sen O'nu bu pislik içinde yüzen, bu herşeyi aşağılık bir kabullenişle bağrına basıp yücelten toplumdan ayırıp şiirin, felsefenin içine yerleştirdin. Sen O'na renk, tat ve koku kattın. Çiçeklerin solduğu, kuşların kaçıp gittiği bir dünyada sen O'na bağrını açtın; O'na gülümsedin. Sen her gün yaşamakta zorlanırken bu pis yeryüzünde bir yolunu bulup O'nu sevme becerisini gösterdin.

Bir büyük beceridir sevmen. İyi sevdin. Yokluklarda, yalnızlıklarda, sorunlar arasında boğuşurken sevdin. Adam gibi sevdin. Ellerini tuttun, yüzüne gülümsedin, sıcaklığını sundun. Yanında durdun sımsıkı. Şiirler, şarkılar söyledin.

Yanlış değildi gözlerinin ta içine bakmak. Orada O'nun bile bilemeyeceği renkler, biçimlenişler bulmak. O bile senin kadar güzel göremezdi kendisini, O'na gözlerini, yüzünü gösterdin. O'na sesini tanıttın. O sana baktı ve kendisini sevdi. Sen O'na kendisini gösterdin.

Yanlış değildi O'nu öpüp koklaman. O'nu günlerce, gecelerce yorulmaksısızın sevmen. O sende sevişmeyi öğrendi. O sende gülmeyi, yaşamayı tanıdı. Tam yanında oldun düşerken; tutunmayı, durmayı, dayanmayı tanıdı seninle.

Şimdi nasıl da uzaklardan bakıyor senin sevmelerine. Şimdi nasıl da sımsıkı duruyor tutunduğu yerde. İyi ki duruyor. Tutunmayı, direnmeyi göstermiştin O'na. Nasıl da gururlu şimdi olduğu yerde. Nasıl da siliyor seni....

Yanlış yapmadın sen; O'nu sevdin. O şimdi sevilmenin gücünü biriktirdi yaşamında.  sevilmekle büyüdü, güçlendi. Sevilmek geliştirdi aklını, ellerini. O şimdi sevilmelerle güçlendi,  serpilip gelişti. Sıcacık, yumuşacık ve huzurlu o şimdi. Başardın. Yıllar böylece geçip gitti.

Sen şimdi sevgi arıyorsun değil mi O'nun yüreğinde? Belki biraz sevgi... O artık fazlaca büyüyüp gençleşti. İklimi, rüzgarları değişti onun. Coğrafyası, renkleleri, çizgileri eskisi gibi değil. Haritası büyüdü O'nun; dili, ülkesi, kültürü genişledi. Görsen sen bile tanıyamazsın; artık O bir korunaklı kale buldu kendisine; oraya sımsıkı yerleşti.

Yanlış yapmadın sen: Bir kadını sevdin. Dişiydi o zamanlar. Güzeldi. Sıcacıktı teni. Gözleri vardı, sesi şiirliydi. Saçlarında bahar esiyordu O'nun. Kadındı, sevgilindi.

   

  

 
Toplam blog
: 40
: 661
Kayıt tarihi
: 11.01.12
 
 

Anadolu'da yoksul bir bozkır kasabasında doğdum. Yoksul, acı, zor bir çocukluk ve gençlik yaşadım..