Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '14

 
Kategori
Eğitim
 

Yaşasın Gülseren Öğretmen!

Yaşasın Gülseren Öğretmen!
 

ege postası.com


Bir insan bazı şeyleri değiştirebilir mi? Bir insan esasında çok şeyleri değiştirebilir. Hele bu değiştirmek azminde olan insan bir öğretmen olursa, neler yapamaz ki…Harabe haldeki okul ve öğrencilerin kaderi, Gülseren Gürcü'nün mahalleye öğretmen olarak atanmasıyla değişti.
 
Van’ın Çatak ilçesi’ndeki harabe okulunda  öğrencilerinin bir soba çevresinde titreştiklerini gören Gülseren öğretmen , “bu bir kader değil,”diyerek bütün yetkililere durumunu arzetti. Ve sonra da onların ötesindekilere okulun halini anlatmaya çalıştı. Ve başardı.. 
 
“VAN'ın Çatak İlçesi Uzuntekne Mahallesi'ndeki 50 yıllık okul, burada görevli öğretmen Gülseren Gürcü sayesinde yenilendi. Harabe haldeki okulda görev yapan öğretmen Gürcü'nün kızların okuması için gösterdiği çaba ve kendisinin öğretmen olmak için gösterdiği azim haber olunca, İstanbul'daki bir işadamı, okulun yenilenmesi için 100 bin lira gönderdi. Parayla okul baştan sona değiştirilerek yeniden yapılırken, öğrenciler de kaloriferle ısınarak ders yapmanın mutluluğunu yaşadı.
 
Çatak İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki 35 haneli Uzuntekne Mahallesi'ndeki okul ve öğrencilerin kaderi, Gülseren Gürcü'nün mahalleye öğretmen olarak atanmasıyla değişti. Büyük zorluklarla okuyup öğretmen olan Gürcü, atandığı Uzuntekne Mahallesi ilkokuluna adeta hayat verdi. Öğretmen Gürcü'nün azim ve çabası, DHA'nın haberiyle kamuoyunda yankı bulurken, İstanbul'dan bir işadamı okulun tadilatını üstlendi.
 
Harabaden kaloriferli okula:
Okulun tadilatı için işadamı, Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 100 bin lira gönderdi. 41 öğrencinin eğitim gördüğü harabe haldeki okul, kısa sürede tadilattan geçirilerek yeniden yapıldı. Çatısı, duvarları, lavaboları, lojmanı, sıraları ve sınıfları tamamen yenilenen okula kalorifer tesisatı da döşendi. 50 yıldır sobayla ısıtılan okula kalorifer tesisatı çekilmesi en çok öğrencileri sevindirdi.
 
İlk defa kalorifer peteğiyle ısınan sınıflarda ders gören öğrenciler, "Daha önce ders arasında üşüdüğümüzde öğretmenimizden izin alıp sobanın etrafına doluşup ısınıyorduk. Şimdi evimizde olmayan konfor okulumuzda var. Bize bu imkanı sağlayanlara teşekkür ediyoruz" dedi.
Bir öğretmen için en büyük mutluluk:
Okulun yeniden yapılmasını sağlayan öğretmen Gülseren Gürcü, çok mutlu olduğunu belirterek, "Yayınlanan bir haber üzerine okulumuz yeniden yapıldı. Okulumuz köy şartlarında çok iyi korunamamış ve birçok eksiği vardı. Sobayla ısınıyordu. Öğrencilerimiz üşüyordu. Haberi gören duyarlı vatandaşlar, harekete geçti. Kimisi giyecek, kimisi kırtasiye malzemesi gönderdi. Ama bir işadamı 100 bin lira göndererek okulumuzu yeniden yaptırdı. Şimdi öğrencilerimiz sıcacık sınıflarda daha iyi derslere konsantre olabiliyor ve kalitemiz artıyor" dedi.(haber.3)
 
 
Van Çatak''ta Uzuntekne Köyü İlkokulu öğretmeni Gülseren Gürcü, ailesi karşı çıktığı için ilkokulda bıraktığı öğrenimini 7 yıl sonra dışarıdan sürdürdü. Hayalini gerçekleştiren 32 yaşındaki Gürcü, hayatını aynı zorluğu yaşayan kız çocuklarına adadı.
 
Gülseren Gürcü, azmi ile hayalindeki mesleğine kavuştu. Ağabeyinin karşı çıkmasına rağmen Adana'da ilkokulu bitirdikten 7 yıl sonra dışarıdan orta okul ve liseyi okuyan Gülseren öğretmen, 2006 yılında kazandığı üniversiteyi başarıyla tamamladı. Şimdi kendisi gibi aynı kaderi yaşayan kızların okula gitmesi için yoğun çaba gösteren Gülseren öğretmen, okul dışındaki zamanında kız öğrencileriyle özel olarak ilgileniyor. Gülseren Gürcü, 'Gerçekten ben çok zor şartlar altında okuyarak öğretmen oldum. Köyde hikayemi duyan kız çocukları yanıma gelerek benden yardım istiyor. Şu ana kadar yaşı eğitim çağını geçmiş 6 kızı açık öğretime kaydettirdim. Okulumuzda 41 öğrenci var bunların 24'ü kız bu da beni çok mutlu ediyor.'ifadelerin kullanıyor. (yenisafak.com.tr)
 
İşte haber bu… Bir insan, bir öğretmen isterse kendisini de değiştirir, diğer insanları da. Hatta bazen bir ülkeye bile örnek olur.
 
Kim biliyordu, Orada Gülseren öğretmenin nelerle boğuştuğunu. Bazen yaşamak insanın sesini çıkarmasını bilmektir. Bazen dertlerini, sorunlarını başkalarına ulaştırmasını bilmektir. Eskiler ne derler: “Derdini söyleyemeyen, derman bulamaz..”
 
Bizim öğretmenlerimiz ne yapıyor, bağlı bulundukları Milli Eğitim Müdürlüklerine hallerini arzediyorlar. “Efendim, şuyumuz, buyumuz eksiktir…” Oradan da cevap geliyor. Hele biraz daha sabırlı olun. Gelecek yılın bütçesinden size de belli bir meblağ ayrılacaktır. 
 
Ayrılıyor mu , ayrılmıyor mu..Onu Allah bilir… Bazı olmayacak işlerimiz için de halkımız : “Ayı kavağa çıkınca..” derler. Yani uzatmalı… Ve gençlerimiz, öğretmenlerimiz, çoğu kez imkansızlıkları oynarlar.
 
İşte Gülseren Öğretmen gibi birisi, bütün imkansızlıkları aşar, durumunu, sorununu taa uzaklara işittirir ve bir çare, bir nebze çare bulabilirler. 
 
Ben helal olsun sana, Gülseren Gürcü öğretmen, diyorum. Bu örnek hareket, bu örnek davranış için. Yoksa , olayı  kolay kolay  yetkililerin , o köyün o mahallelinin, sesini işitecekleri yoktu. 
 
Zaten 50 yıldır işitmemişler ki… 
 
Bütün dağ başlarındaki okulları bu günkü teknoloji ile “Kaloriferli Okul” yapmak çok mu zor.. Ama kaç tane okul kaloriferlidir? İşte size bir araştırma konusu…
 
Lütfen M.E.Bakınlığı yetkilileri, kafanızı binanızdan dışarı çıkarın ve memleket çocuklarının gerçek sorunlarına eğilin.
 
Ve biraz vicdan azabı çekin. Çünkü çocuklar soğuk odalarında titreşiyorlar. 
 
Bir tek o insan, o okula himmet yapıp, bağış yapıp, kaloriferi yaptıran insan şimdi yatağında rahat uyuyordur. Diğerleri sabaha kadar sağa sola dönüp dursunlar...
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..