Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '15

 
Kategori
Deneme
 

Yeni doğmuş bebek öldüğü zaman normal bir insan ölmüş olmuyor mu?

Yeni doğmuş bebek öldüğü zaman normal bir insan ölmüş olmuyor mu?
 

Her şeyden önce şu konuda anlaşalım, bebek insan mı? “Bu ne biçim soru, elbette” diyorsunuz ama bizler sanki böyle değilmiş gibi bir durum algılıyoruz. “Çocuk ana rahmine düştüğü anda insandır. Çocuğun durumuna bakılmaz, dünyaya gelmiş olması önemlidir. Hatta cenin olarak düşse/alınsa/doğmasa bile insandır” Eyvallah. İki aylık bebek bile insandır diyorsunuz yani.

Ama işte bebek ölümlerine bakıyoruz yetişkin ölümleri gibi muamele edilmiyor. Daha az itina, daha az üzülme, fazla ağlayıp sızlamadan çabucak gömme…”Ne biçim konuşuyorsun Korkut? Sen ne baş belası insansın, nereden çıkarıyorsun bunları!” Rahatsız mı oldunuz!

Belki de haklısınız… Daha doğmamış bile. Ya da doğmuş ama el kadar bir şey. Yani varla yok arası. Bir avuç et parçası insan sayılır mı? Hemencecik götürüp toprağa koyuyorsunuz. Cenaze töreni bile yapılmıyor. Demek ki siz ölülerinize sizinle yaşadıkları için değer veriyorsunuz. Hani eşiniz, anne baba arkadaşınız ya o bakımdan. Size para verdiler, mutluluk verdiler yani.

Kerim Korkut görür, yaptığınız ayıp ve göze batıyor. Ne demek canım, büyük adam gibi ona da ağlayacaksınız. Sizden bir parça değil mi? Elinde olsa o da yaşamak size mutluluk vermek isterdi. Allah vermeden aldı diye mi böyle yapıyorsunuz? Ben bir ülkenin yöneticisi olsam bebeklerin yaşaması için çok büyük bütçeler ayırırdım. Diyanete 5 milyar dolar bütçe ayrılmış, bebekler ölüyor.

Belli ki insanlarımız dar düşünüyor… Bir şeye önemi kadar önem veriyor. Bebekler ölmesin tamam da kuş yavrusu gibi gömmeyelim onları ama. Hani tanımıyoruz, daha konuşmadı, onunla oynamadık ama yani yine de büyük insan gibi ilgilenmeliyiz. Normal bir cenaze töreni yapılıyor mu? Hoca dua okuyor mu? Bilmiyorum yani!

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..