Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '15

 
Kategori
Deneme
 

Yerine yenilerini koymak için eskilerin yavaş yavaş kaybolup gitmesine izin vermeliyiz

Yerine yenilerini koymak için eskilerin yavaş yavaş kaybolup gitmesine izin vermeliyiz
 

Biz ise unutulup kaybolmasın diye çalışıyoruz. Hammurabi zamanından kalma bir meslek… Unutlmuş da insanlar çok vefasızmış! Ya gidin işinize! Bulgur döven “soku” vardı… Unutulmuşmuş… İyi olmuş! Makine dövüyor kardeşim, ne gerek var!

Madem çok seviyorsunuz, sizi o zamanlara geri yollayalım ki zaten bu devire yakışmıyorsunuz. Bu bitpazarı meraklılarından illallah! Evler eski eşya dolu. Dedesinden kalmış, babasından kalmış. Kalacak tabi, adam yanında mı götürsün. Yenileri hiç beğenmiyorlar. Biz de sizi beğenmiyoruz; gidin çağınıza Allah Allah!

Eski, adı üzerinde tarih; olmuş bitmiş, yaşanmış gitmiş. Adamları yeniçağa alıştıramadık. Dedesinin şalvarını giyiyor; kültürünü yaşatacakmış. Hay senin kültürüne! Altına bir de çarık gerekmez mi, niye iskarpin giyiyorsun!

Yeniyi nereye koyacağız? Sen şalvar giyersen ben pantolonu ne yapacağım? Hayır, giy de bir de yeniye laf söylemez mi. Onu beğenmez, bunu beğenmez, her şeye laf söyler, arabaları bile eleştirir; üç ayda İstanbul’a gidiliyordu, git bakalım!

Eski kafalılarla başımız dertte… Unutulmaya yüz tutmuş bir meslek varmış. Unutulmaya yüz tuttuysa unutulsun. Yani tamam sizi de anlıyoruz. Unutmak istemediğiniz şeyler bir zamanlar hayatınızdı. Kolay değil onlardan ayrılmak. Ama takdir edersiniz ki dünya değişiyor, hem eski hem yeni birlikte olmaz, eskiler mecburen unutulmak zorunda.

Ben yeniyi savunan bir eskiyim. Eskiyi savunan yeniler de var… Olacak tabi, herkes düşüncesinde serbest de sanki bu durum biraz abartılıyor gibi. Üstelik yeniye laf söylüyorlar.

Böyle değişemeyiz… Yayık ayranı elbette güzel. Ancak üç beş kişiye olur. Ama üç bin beş bin kişi ağzını açmış bekliyor; buna yayık mı yeter. Ben bu eskicilerden şikâyetçiyim şahsen. Yeniye demediğini koymuyorlar! Onların yüzünden insanlar bilimden teknolojiden kaçıyorlar. Kusura bakmayacaksın arkadaş burnunu bile silmeyi bilmiyordun, teknoloji sayesinde adam oldun, şimdi kalkmış laf söylüyorsun “Kahve makinesinin kahvesi içilmez”

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..