Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '16

 
Kategori
Deneme
 

Yiğitlik bana kimse karşı koyamaz tavrı değil, ne olursa olsun tavrıdır

Yiğitlik bana kimse karşı koyamaz tavrı değil, ne olursa olsun tavrıdır
 

Yiğit denilen kimselerin herkesi yendiği, dövdüğü, üç kişiyi hacamat ettiği, beş kişiyi kovaladığı falan sanılır. Yiğitlik böyle bir şey değil ki.

Ancak üstünseniz yenersiniz; kim olursa olsun beş kişiden üstün olması mümkün mü? Ha beş kişiyi kovalayan olmuş mudur, belki olmuştur ama üstün olduğu için değil; direnciyle, gözü karalığıyla, beladır, diğerleri korkmuştur…

Yiğitliğin temel özelliği meydana gelecek sonucu göze alması, gözünü budaktan sakınmamasıdır. İşte bu nedenle ki yiğitlerin çoğu mezardadır.

Yiğit de korkar ama korkuya direnir “Ne olursa olsun” der. Yiğitlerin kodumu oturtan güçlü kuvvetli insanlar olduğu da doğru değil. Yiğitlik yürekle ilgilidir. Elbette biraz beceri gerekir. Ama aslolan cesarettir.

Gücünüz olmasa bile cesaretle çoğu şeyi halledersiniz; ancak karşınızdaki de cesaretliyse kuru cesaret işe yaramaz, burada güç devreye girer.

Yiğitliğin sloganı “Ne olursa olsun”dur. Yiğitler dayanarak, direnerek, yaralanıp ölerek yiğit olurlar; önüne geleni ezip geçerek değil. Dünyada hiç kimse yenilmez değil, bir kurşunluk işi var.

Ama işte genel algı yiğit denilen kimselerin herkesi yenen, güçlü kuvvetli, her girdiği kavgayı mutlaka kazanan insanlar olduğu şeklinde.

Yiğitlik işe yarıyor ama akıllıca değil, sonuçta olmayacak işe giriyor, yaralanıyor, ölüyorsun. Yiğitleri seviyoruz çünkü bizim için ölüyor, bizim korkak olarak yaşayabilmemizi sağlıyorlar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..