- Kategori
- Yöresel Yemekler
Yumurtalık-Yeşilköy/Sakarca dolması
Malzeme 1 adet sakarca ( veya piliç), yeterince soğan, karabiber, tuz, pul biber, bir miktar biber salçası) İsteğe göre kırmızı veya beyaz bulgur
Yapılışı: Temizlenmiş sakarcanın içi; karabiber pul biber salçasıyla karıştırılmış halka halka doğranmış soğanla doldurulur. Büyük bir tencereye konulup üzeri kapanıncaya kadar su ile doldurulup kaynatılır. Pişince tencerede artan su başka kaba koyularak ayrılır. Bir tencereye yapılacak bulgur ölçeğine göre yağ koyulur. Yağ ısınınca üzerine bulgur koyulup ayırdığımız haşlama su ilave edilerek pişirilir. (Su yetersiz gelirse normal su da ilave edilebilir.)
SERVİS; Bulgur pilavının üzerine, bir miktar soğan, birkaç parça et koyularak servis yapılır.