Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '07

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Yumurtalık-Yeşilköy/Sakarca dolması

Malzeme 1 adet sakarca ( veya piliç), yeterince soğan, karabiber, tuz, pul biber, bir miktar biber salçası) İsteğe göre kırmızı veya beyaz bulgur

Yapılışı: Temizlenmiş sakarcanın içi; karabiber pul biber salçasıyla karıştırılmış halka halka doğranmış soğanla doldurulur. Büyük bir tencereye konulup üzeri kapanıncaya kadar su ile doldurulup kaynatılır. Pişince tencerede artan su başka kaba koyularak ayrılır. Bir tencereye yapılacak bulgur ölçeğine göre yağ koyulur. Yağ ısınınca üzerine bulgur koyulup ayırdığımız haşlama su ilave edilerek pişirilir. (Su yetersiz gelirse normal su da ilave edilebilir.)

SERVİS; Bulgur pilavının üzerine, bir miktar soğan, birkaç parça et koyularak servis yapılır.

 
Toplam blog
: 77
: 505
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Yaşamsal boyutta etkilendiğim; kimi zaman bir kısım, kimi zaman bütün insanların orijininde birle..