- Kategori
- Gündelik Yaşam
''Yoksa Rüya Mı Uğur Abi?..."

Amerika’da yapılan “Extreme Makeover Home Edition” programından esinlenerek dar gelirli ya da depremden evleri yıkılmış, gecekonduda yaşayan ailelere 10 gün içerisinde prefabrik ev teslim ediliyordu. Programın proje mimarı Acun ILICALI, sunucusu ise Uğur DÜNDAR’ dı. Sürpriz bir ziyaretle başlayan heyecan dolu dakikalarla ekranlara bağlanan izleyici, bir evin nasıl değiştiğini izlerken ayni zamanda hüzünlü bir hikayenin içerisinde buluyordu kendini… 1. Bölümü 14 Şubat 2007 de başlayan program ne yazık ki 5 bölüm sürmüştü.
Böyle topluma hizmet edilen çalışmalar neden yarım kalıyordu ki? Başarılı 2 değerli kişi öncülüğünde bir grup çalışan ve önemli sponsorlardan oluşan bir takım çalışmasının sona erişi neden sessiz kaldı, bilinmez. Ama sevgili Uğur Dündar bu tip çalışmaları değerlendirecek teklifler aldığını duydum.
Aslında bir programlık ‘’ Tiryaki - Aksu - Topal - Akgün ve Yılmaz Aileleri’’’ ne ziyaret olabilir. Gecekonduya göre gayet lüx bir yapıyla, içi gayet modern döşenmiş, ince ayrıntıları da düşünülerek rahatlığa önem verilen bu evlerde yaşayanların rüyası şu günlerde nasıl acaba?..