Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '08

 
Kategori
Kitap
 

'Aşk gidiyorum demez'

'Aşk gidiyorum demez'
 

Saygıyla



Yayımlandığı yıllarda pek çok genç kızı 'kırma' feministe çeviren 'Kadının adı yok' un unutulmaz yazarı Sevgili Duygu Asena'nın Mart 2003'de, yayımlanmış kitabıdır bu. Ama belirtmeliyim ki, feminizimle ya da kadın hakkı savunuculuğuyla pek de ilgisi yoktur.

'Aşk gidiyorum demez', aşkın sorgulandığı bir yapıttır. Tıpkı diğerleri gibi Duygu Asena'nın dürüst lezzetini beyinlere yerleştirecek bir romandır.


Evli bir adamla, nişanlı bir kadının tesadüfler eseri başlayan ilşkilerini konu alan bu karmaşık insan öyküsünde herkes birilerini sevmektedir ama mutluluğu yakalayan yoktur... Kitaptaki etkin karakterler içinde adamın eşi, oğlu, kadının eski bir sanatçı olan annesi, nişanlısı sayılabilir. Okuyucuyu hırpalayıp, haksızı ve haksızlığa uğrayanı bulamama bunalımına sürükleyen kahraman ise, herbiriyle başka şekillerde tanışıyor olan anlatıcının ta kendisidir. Bir hakem, ya da gözlemci gibi sadece olanları ve kahramanların duygularını aktarmaktadır.

Bana göre bu roman, aşkın her yürekteki başka başka yaşantılarını anlatıyor:

Aşk tek başına varsa da onun kadınlar, erkekler, gençler, yaşlılar, evliler ya da bekarlarca başka başka yaşandığına vurgu yapıyor. Toplumsal değerler, sevginin çeşitleri, aşk ve sorumluluk karmaşası, sadakat yanılgısı, özgüven sorgulaması, alışkanlık ve sevgi ikilemi, ...Herbir cümlede gerçekçi bir burukluk, hüzün...aşk var. Kahramanların tercih bunalımları ve bedellerini sorgulayışı çok iyi ifade edilmiş. Yaşanmışın alıntısı olduğuna kesin gözüyle baktığım bu roman süssüz, temiz ve akıcı ifadeleriyle bir Duygu Asena klasiğidir...

'Aşk gidiyorum demez' de aşkın zaten bir yere gitmediğine, gerektiğinde saklanıp, gömülüp, arkalara atıldığına şahit olunuyor...Ve o aşk her gönülde, her demde başka türlü yaşanıyor.
 
Toplam blog
: 146
: 1061
Kayıt tarihi
: 05.12.06
 
 

Hep yazmak istedim. İnsan düşüncelerini yazıya dökünce kendi başınadır çünkü, kaygısız, katıksız ..