Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '09

 
Kategori
Ankara
 

"Burası Çankaya" (2)

"Burası Çankaya" (2)
 

Prof. Dr. Muzaffer ERYILMAZ, 2004-2009 döneminde Çankaya Belediye Başkanı olarak, acaba ne gibi sosyal, kültürel, sportif ve teknik alt yapı çalışmaları yapmıştı...

* ÇAĞDAŞ SANATLAR MERKEZİ: Çarşamba klasik müzik konserleri, öğle konserleri, tiyatro gösterileri, tek kişilik oyunlar festivali, sinema gösterimleri gerçekleştirildi. Çağdaş sanatlar merkezi demokratik kitle örgütlerine mekan kolaylığı sağladı. Çeşitli paneller, söyleşiler yapıldı, çeşitli sergiler açıldı.

* ÇANKAYA SPOR KULÜBÜ: Basketbol takımından eskrime, hentboldan voleybola 13 branşta 700 lisanslı sporcuyla ulusal ve uluslar arası düzeyde müsabakalara katılındı. Altyapı takımlarında sporcu yetiştirilerek spora katkıda bulunuldu.

* ENGEL TANIMAMAK: Engelliler konusunda ortaya koyduğu çaba ve projelerle örnek bir yaklaşımı hayata geçirdi. Spor kulübünde 7 ayrı branşta 60'ın üzerinde sporcuya ulaşıldı. Çengel kafe ile engelli gençlere iş imkanı verildi. Çeşitli maddelerin satışının yapıldığı modern tezgahları engellilerin kullanımına sunarak hem kazanç hem de toplumla iç içe olmalarını sağladı. Engelliler için üniversite hazırlık kursları açıldı. 6 bin tekerlekli sandalye dağıtıldı, tekerlekli sandalye tamir atölyesi kuruldu. (Sandalye evden alınır, atölyeye getirilir, tamir edilir, götürülür, ücret alınmaz.)

* PARK BAHÇE: Sayıları ikiye katlandı, 300 yakın park ve bahçede; çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar için özel bölümler, doğayla iç içe bir yeşil nefes alanı oluşturuldu. Çeşitli spor aletleri yerleştirildi. Yüzlerce okul ve kamu kurumu ile onlarca muhtarlık ve 315 park ve bahçede; bitkisel düzenleme, çim ekim budama ve biçimi, ağaç dikimi, misina ile alan temizliği, bitkisel materyal temini ile yabancı ot temizliği yapıldı. 60 binin üzerinde fidanın dikildiği "Mutluluk Ormanı" meydana getirildi.

* PAZAR YERLERİ: Modern pazar yerleri inşa edildi. Çeşitli semtlerde 14 pazar yerinin üstü kapatılarak çok amaçlı kullanıma açıldı. Tamamen hormonsuz ürünlerden oluşan başkentin en büyük organik pazarı hizmete açıldı. İşgal altında olan Maltepe Pazarı ile Sosyete Pazarı sökülüp atılarak ortadan kaldırıldı.

* TEMİZLİK: Modern dinamik araç filosu oluşturuldu, çöp toplam istasyonları, katı atık ara istasyonu, nüfus yoğunluğu olan bölgelerde çöp konteynırları. GPRS sistemiyle araç takibi ve araçların çöplerin biriktiği bölgelere yönlendirilmesi, ev ve iş yerlerinde ortaya çıkan tadilat atıklarının toplanması ve atılması hizmetleri gerçekleştirildi.

* HABERLİ VE ORTAK DENETİM: Belediye, ATO, Esnaf Odaları, Tüketici Dernekleri ile birlikte "ortak denetim ilkeleri bildirgesi" yayınlandı. Çankaya halkına deklare edilen bildirge ile denetim standartları getirildi, yönlendiren haberli denetim hayata geçirildi.

foto: Prof. Dr. Muzaffer ERYILMAZ

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..