Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '09

 
Kategori
Ankara
 

"Burası Çankaya" (3)

"Burası Çankaya" (3)
 

Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz'ın 2004-2009 Çankaya Belediye Başkanı olarak yapmış olduğu  çalışmalarının son bölümünü aktarıyorum...

* AHLATLIBEL SOSYAL TESİSLERİ: 180.000 m2 orman alanı, 25.300 m2 çim alanı, 1500 araçlık otopark, çocuklar için güvenli oyun alanları, 3 tenis kortu, 3 basketbol, 2 halı, 2 voleybol sahası. Go-kart pisti, golf sahası, çok sayıda Kondisyon aletinin bulunduğu açık hava spor bahçesi, koşu ve yürüyüş parkurları hizmete sunuldu.

* İNCEK SOSYAL TESİSLERİ: 25x12 ölçülerinde yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, halı saha, tenis kortları, spor merkezi, açık voleybol ve basketbol alanları, zengin çeşitleriyle açık hava yiyecek bölmeleri, yemek salonu, kışlık bar, kuaför, step-aerobik, fitness, pilates, sauna, fin hamamı, oyun salonları hizmete sunuldu.

* LOZANPARK: Modern kapalı spor salonu, açık hava spor bahçesi, futbol basketbol sahaları, tenis kortları, yürüyüş ve koşu parkuru, çocuk parkı, piknik alanı, her türden yiyecek ve içeceğin bulunduğu park kahve, yüzlerce araç kapasiteli otopark inşa edildi. Lozanpark'ta; Türkiye'nin en büyük "okçuluk merkezi" 7 bin m2 açık atış alanı, 8 bin m2 3D okçuluk sahası, 385 m2 kapalı atış poligonu, 250 m2 okçuluk teorik eğitim merkezi inşa edildi.

* BARINAK: 5216 sayılı yasaya göre: Büyükşehir Belediyesinin yapması gereken ancak yapılmayan, Avrupa'nın ikinci en büyük ve modern sokak hayvanları barınağı inşa edildi. Gezici aşılama ve kısırlaştırma ekipleriyle sokak hayvanlarının bakımı yapıldı. İnsanların en büyük dostu olan ve kentsel yaşamın yalnızlığını unutturan, 6000 sokak hayvanının sahiplendirilmesi gerçekleştirildi.

* SORUMLULUK: 5216 sayılı yasaya göre: 12 metreden büyük sokaklar, tüm cadde ve bulvarların asfalt kaplanması ve kaldırım döşenmesi, karla mücadele ve ağaç budama işleri Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanına girmektedir. Büyükşehir Belediyesinin; Çankaya Belediyesini çalışmıyor göstermek amacıyla, söz konusu işleri yapmaması nedeniyle, Çankaya Belediyesi bu işlerle birlikte, 12 metreden küçük sokakların tüm asfalt ve kaldırım işlerini, engellilere yönelik kaldırım ve yol projeleri ile merdivenli yolları, kendi asfalt ve kaldırım taşlarını kendisi üreterek yapımları gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Muzaffer ERYILMAZ, CHP gençlik kollarında parti ilkelerini özde benimseyerek yetişmişti. 1970 yılı itibariyle partinin çeşitli kademelerinde görev yapmış, Belediye Başkanı olarak halkın sevgisini kazanmıştı.

Uygar bir insan olarak, parti yönetiminin baskısına ve belediyede kümelenmiş olan ve toplam oyları yüzde biri bile bulmayan, siyasi akım-çevre-inanç ve etnik oluşumlara boyun eğmemişti.

Kendisini aday gösteren parti oligarşisine kafa tutmuş, bu nedenle genel yazmanla ters düşmüştü... İşte; doğrusuyla, yanlışıyla, Çankaya'dan bir yıldız gibi kayarak, Prof. Dr. Muzaffer ERYILMAZ geçmişti...

foto: Prof. Dr. Muzaffer ERYILMAZ

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..