Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '22

 
Kategori
Güncel
 

“EVLENME TEKLİFİ…”

Gazeteleri tararken bugün…

‘Kimler, neler yazmış?’ diye sırayla okuyup ilerlerken, ‘Şu bizim Milliyet’in özdeşi Melih Aşık var mı, yok mu, varsa neler yazmış diye baktım… Şu aşağıdaki yazıyı yazmış:

“Bir evliliğin mutlu başlayıp mutlu sürmesi için, evlenme teklifinin yapıldığı yer ve bunun biçimi de önemliymiş. Gençler bu konuda titizmiş. Facebook dostumuz Reyhan Pütün, İstanbul’u gezerken Karadeniz kıyısındaki Riva’da gördüğü uygulamayı aktarıyor:

“Riva’da sahil kenarına ‘pleksiglas’tan yapılmış, çevresi renkli ışıklarla donatılmış şeffaf küreler kurmuşlar. ‘Bu neyin nesidir?’ diye sormak için, sahile kadar indik. İçine iki koltuk, bir masa, masa üstüne iki kadeh konulmuş, yere iki üç yumuşak yastık serilmiş ve ucuz tarafından bir müzik sistemi kurulmuş evcikler. Evlenme teklifi yapılan yer olarak kiralanıyormuş. Hem teklifini yapıyorsun hem Karadeniz’in hırçın dalgalarını seyrediyorsun. Bir buçuk saati 1.500 TL imiş. Şeffaf kulübe 60.000 TL’ye mal oluyormuş. ‘Bugün beş kişi var sırada abi.’ Dedi, kulübenin işletmecisi delikanlı. Yani on günde masrafı çıkarıyor, on bin TL de artı yazıyor, yurdum insanının müthiş buluşları karşısında hayretler içinde kalıyoruz.”

NOT: Evlenme teklifi için, Batı’da da parlak yöntemler var. Örneğin, bir firma, bu teklifin havada yapılması için, özel uçak bile kiralıyormuş…”(Milliyet, Melih Aşık,02 Nisan 2022)      

‘Evlenme teklifi…’

Sonra: Ayrılma… Gitme… Kalma… (Kalmaktır doğru olan, son nefese kadar!..)

Bu yazıdan başka, bir de ‘aile’ konusunda (ne kadar kaldıysa artık aile de?!..) yazılmış şu yazı dikkatimi çekti, kısa cümlelerle buraya alayım, dileyen yazının tamamını okusun…

“Türk Aile Yapısı ve yaşatılması gereken umutlar!..

… Türkiye İstatistik Kurumunun "2021 Yılı Türk Aile Yapısı" çalışması bizlere çarpıcı bilgiler sunuyor. Örneğin,

 Dün olduğu gibi bugün de ev işlerini kadınlar üstleniyor. Çocuk bakımı, çamaşır-bulaşık, yemek, evin derlenip toparlanması yüzde 85 ila 95 oranında kadınların sırtında kalıyor.

 Evliliklerin yaklaşık yarısı (yüzde 46.1'i) görücü usulü ve kişinin rızasıyla, yüzde 35'i bireyin kararı ve ailesinin rızasıyla gerçekleşirken, her 10 evlilikten 1'inin (yüzde 10.7) kişinin rızası bile aranmadan aile kararı ile yapılması da sosyolojik ders olarak karşımıza çıkıyor.

 Boşanmaya giden süreci; yüzde 32 ile ilgisiz-sorumsuz davranma, yüzde 14 ile aldatma, yüzde 10 ile geçim sıkıntısı, yüzde 8'le dayak ve kötü muamele tetikliyor.

 Gelecek 3 yıl içinde evlenmeyi düşünmeyenlerin oranının yüzde 80'i aşması da dikkat çekiyor! Eğitimi önceleme, maddi şartların yetersizliği veya uygun birini bulamama gibi nedenleri de not etmek gerekiyor.

 Ve nihayet... Bireylerin yaşlandıklarında nerede yaşamayı tercih ettikleri incelendiğinde en az üçte biri evde bakım hizmeti almayı, dörtte biri çocuklarının yanında kalmayı, yedide biri huzurevine gitmeyi istiyor!..”(…)(Sabah, OKAN MÜDERRİSOĞLU,02 Nisan 2022, Cumartesi)

-Aile, dünyanın en güçlü imparatorluğudur…

-Kolay kolay yıkılmaz!..

-Yıkılırsa aile..

-Yıkılırsa aileler, insanlık yıkılır!..

-Çağımızda insanlığın yıkılışıdır yaşanan!..

 

 
Toplam blog
: 94
: 202
Kayıt tarihi
: 16.08.12
 
 

Babam; okumaya, hele de gazete okumaya çok meraklıydı. Aldığı gazeteleri okur, sonra da masama bı..