Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '09

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

“Her Açıdan” ve Ruhat Mengi

“Her Açıdan” ve Ruhat Mengi
 

Star Tv, 8 Mart 2009


Pazar günleri saat 12:30’da Star TV’de canlı yayımlanan bir program var: Her Açıdan... Çok sayıda konuğun katıldığı programı Ruhat Mengi yönetiyor.

Her Açıdan Programı’nın her bölümünün ortak bir özelliği var: Bu programa iktidar yandaşı medyadan ve iktidar partisinden katılan olmuyor. Program bu nedenle çok güzel oluyor.

Ruhat Mengi programa katılmayan bu kesimlerin hep davet edildiğini ancak katılmadıklarını sık sık vurguluyor.

AKP’lilerin neden katılmadığını anlamak kolay. Bu programda sorulan soruların yanıtını bulmak kolay olmayacağını biliyorlar. Ruhat Mengi’nin ısrarlı sorularından kaçmanın zorluğunun da farkındalar. Bu konuda partiden yapılmış yazılı olmayan bir yasaklama olduğunu duysam hiç şaşırmam.

Yandaş medya bu programda yalnızca soru soramayacaklarını, hoşlarına gitmeyecek sorularla karşı karşı kalacaklarını biliyorlar. Bir merkezden geldiği belli olan ve hepsi birbirine benzeyen soruları “cool” bir şekilde sorduklarında onların bu davranışını sorgulayacak ve bunu çekinmeden söyleyecek kişiler olacağını görüyorlar.

“Her Açıdan” programında Ruhat Mengi’nin ısrarcı tavrından zaman zaman rahatsız olsam da bu programı hiç kaçırmadan izlemeye çalışıyorum. Kimi zaman kızsam da çoğu zaman bu tavırları için de hak veriyorum. Bu tavrın bir yararı daha oluyor: Korkanlar kaçtığı için konukların kalitesi artıyor.

“Her Açıdan” doğru insanların katıldığı, doğru konuların tartışıldığı ve doğruların söylendiği bir program. Bu programda olmayanların neden burada olmadıklarının nedeni de bu doğrulardan başka birşey değil.

Pazar günleri öğleyin saat yarımda Star Tv’de kaçırılmaması gereken bir program var: Her Açıdan...

Ankara, 8 Mart 2009

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..