Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '10

 
Kategori
Doğal Hayat
 

"Kriz Bizi Teğet Geçti" öyle buyurdu Başbakan

"Kriz Bizi Teğet Geçti" öyle buyurdu Başbakan
 

Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz...


“Kriz bizi teğet geçti… böyle buyurdu Başbakan!..

Teğet geçti diyor, neyi teğet geçecek… Türkiye’nin en büyük sanayinin çarkları durdu, ekonomi tıkandı, işsizlik patladı, kriz teğet mi geçti.. Geçmedi mi sen git sanayici işadamına sor, sen git çiftçiye sor sen git işçiye sor sen gidip kendi karnını doyurduğun adamlara değil… Başbakan kendi çevresindekilerini araştırdığı için tabii teğet geçmiş olmalı…??? Türk-iş’e göre Yoksulluk arttı…7.172.983…. İşçi, esnaf ve çiftçi emeklisi açlık sınırının altında kaldı…

Krizle birlikte ; Krizin kaynağı Amerika idi… Amerika’da ekonomi %3 küçüldü, işsizlik %8;5 oldu. Türkiye de ise ekonomi 2009 yılının ilk çeyreğinde %14.3 küçüldü, işsizlik de yüzde 15.8 oldu. (2.dünya savaşı’ndan bu yana Türkiye, böyle acı bir tabloyla karşılaşmadı…)

Krizli birlikte ; Milyonlarca işçi işini kaybetti..2.592.000 Kişi bir işte çalışırken, krizle birlikte işinden oldu…(Böylece krizin faturası çalışanlara kesildi…)

Krizle Birlikte; Bağ-kur Emeklisinin maaşına ayda 6 lira, SSK Emeklisinin maaşına ayda 11lira zam yapılırken, onların kaldığı huzurevlerine ayda 250 lira zam yapıldı..(Böylece krizin faturası emekliye de kesildi…)

Krizle birlikte; Kriz sonrası vatandaşa zam yağdırdı.. Şekere %5, 2 Suya %8.5 Elektriğe %10 Doğalgaza %22.5 Akaryakıta her ay zam yapıldı… Böylece krizin faturası halka kesildi… Sözde sağlık reformuyla “ Hasta olma vergisi” getirildi.. 1 ekim 2009’dan itibaren hasta olanlar Aile hekim ve sağlık ocaklarına 2 lira Devlet ve Üniversite Hastanelerinde 8 lira Özel hastanelere 15 lira Zamlı katkı payı ödüyorlar. Böylece krizin faturası hastalar da ödedi…

Krizle birlikte; 89 bin esnaf kepenk kapattı. 950 bin kişinin evine yada işyerine haciz geldi.(Ve birçok işadamı da intiharı seçti hayatını kaybetti.En son olan olay işleri durduğundan dolayı borçlarını ödeyemeyen işkadının kendini öldürmesi de krizin boyutunu halen göstermektedir.Ve halen teğet geçti oluyor.))) Karşılıksız çek sayısı 9 milyon 585 bin, protestolu senet sayısı da Bir Milyon 574bini aştı.. Böylece krizin faturasını esnaf da ödedi.. Cumhuriyet tarihinde bir ilk gerçekleşti… Mahpushanelerde yatan mahkum sayısı 100 Bini aştı. Hapishanelerde yatacak yer kalmadı…

Krizle birlikte; Avrupa’nın en büyük otobüs üretimi merkezi Türkiye iken, Almanya ve Hollanda ‘dan otobüs satın aldık O ülkelerde otobüs fabrikaları çalıştı.Türkiye’de ise biz otobüs fabrikalarındaki işçileri kapının önüne koyduk.Böylece krizin faturası işçiye de çıktı.AKP, hükümet olduğundan bu yana halka ait fabrikaları, bankaları, limanları 30 Milyar 712 Milyon Dolar karşılığında özelleştirdi. Bu yetmedi, ayrıca 414 Milyar 503 Milyon lira borçlandı.Türkiye de her çocuk 9825 TL borçla doğuyor. Şimdi soracak mıyız; Bu kadar para nereye gitti?

Kriz Kime Yaradı? Başta Başbakanın oğluna çünkü o kriz sayesinde gemiciğine sahip oldu, … Unakıtan Ailesine ait AB Gıda Sanayi kriz sonrası Türkiye’nin en büyük beşyüz şirketi arasına girdi. Önce Abdullah Gül’ün oğlu, sonra dönemin bayındırlık Bakanlığını yapan Faruk Özak’ın oğlu son olarak da Kadir Topbaşın oğlu bardak mısır işine girerek genç yaşta köşeyi döndüler..Ya bizim gençlerimiz üniversiteyi okudukları halde o mısırı bile satacak işi bulmadılar…Ve daha neler… Böylece, vatandaş krizle boğuşurken, kimlerin fırsat peşinde koştukları ve aynı zamanda krizi fırsata çevirdikleri anlaşıldı…???? Yani kısacası Başbakanın dediği gibi “KRİZ BİZİ TEĞET GEÇTİ” Kimleri teğet geçtiğini herkes biliyor. Başbakan doğru lafı söylüyor yanlış değil ki açıkçası KRİZ BİZİ teğet geçti diyor daha ne olsun????

 
Toplam blog
: 48
: 2363
Kayıt tarihi
: 30.07.07
 
 

1982 Ankara doğumluyum.  Hayatta farklı pencereden bakan ve hayattı seven biriyim. Yalanda dola..