Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

“Öcalan’ı kurtarmak”, Karayılan’ı meşrulaştırmak…

“Öcalan’ı kurtarmak”, Karayılan’ı meşrulaştırmak…
 

Kürtlerin büyük çoğunluğu, kazanılan demokratik hakların, Abdullah Öcalan sayesinde gerçekleştiğine inanır.

Oysa Öcalan daha ortalıkta yokken, bu haklar zaten talep ediliyordu.

“Apo olmasaydı”,  bu hak arayışları devam edecekti elbette… 

Ülkenin kaynakları heba olmayacak, ekonomi güçlenecek, zenginleşecek ve belki de Avrupa Birliği’ne tam üye olacaktık…

Bu çatışma ortamında tartışamadığımız konuları, yani bütün aykırı fikirleri, sakin bir şekilde tartışıp sonuçlandıracaktık belki de.

Ayrıca bu savaş, iç göç’ü hızlandırdı.  Devletin “ köy boşaltma” gibi zorlamaları olduysa da, asıl, çatışma bölgelerinden uzaklaşmak istendiği için “boşaltıldı” o bölge. “Tehcir Kanunu”nu uygulamaya sokan zihniyetin, benzer bir arayışa girmesine gerek kalmadan, “diğer bölgelere” dağılmış oldu yani Kürtlerin büyük çoğunluğu.

“Diğer bölgelerde”, “Vatanının bölünmez bütünlüğü” söz konusu dahi edilemiyor; ”Ozaman buralardan çekip gitsinler!” deniliyor… - Bölünme gerçekleşse bile, hiç kimse bir yere gitmez…  Ve bu inatlaşma, o çok korkulan “iç savaş”ı başlatır.-

Boş yere öldüler… Öldürdüler…

Ve devam ediyor…  

“Öcalan’ı kurtarmak”, Karayılan’ı meşrulaştırmak istiyorlar... Şiddeti tırmandırmalarının bir nedeni de bu herhalde. Fakat böyle giderse, devlet, yüzlerce şehit vermeyi göze alacak ve Kandil’e operasyon yapacak; ne Öcalan kurtulacak, ne de Karayılan meşrulaşacak artık hiçbir zaman.

BDP’li milletvekilleri ise, “yan gelip yatmıyor”… Bir şeyler yapmış olmak için, bir şeyler yapıyor… “Gerilla” ile kucaklaşıyor.

 “Teröristlere olan duygularını belli ettiler.“ gerekçesiyle, bu milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmak ve sonra onları hapse atmak;  “kurtarılacak – meşrulaştırılacak” kişi sayısını artırır sadece…

Yaklaşık 40 yıl önce Yunanistan’da bir askeri yönetim vardı… “Batı Trakya Türkleri” de baskılar gördü ama onlar silaha sarılmadı.  Ve bugün, her bakımdan, Güney Doğu’da yaşayan Kürtlerden çok daha iyi durumdalar. Kürtler,  onlardan çok daha fazla acı çekti elbette. Fakat silahlı mücadele, o acıları büyütmekten başka bir işe yaramadı.

 
Toplam blog
: 62
: 577
Kayıt tarihi
: 12.09.11
 
 

1963 Rize doğumluyum. İlkokulu Rize'de, ortaokulu Üsküdar'da okudum. Elektrik Teknik Bilimler kur..