Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '07

 
Kategori
Tiyatro
 

"Sahne tozu" bilmeyenlere!

"Sahne tozu" bilmeyenlere!
 

“Fatih Mahallesi, Atatürk Anıtı, Mimarsinan Mahallesi, Alipaşa, Gazitepe… düzenlenecek etkinliklere tiyatro toplulukları, yazarlar, oyuncular, yönetmenler ve tiyatro emekçileri katılıyor. Silivri şenleniyor. Silivri Sosyal ve Kültürel etkinlikler ile halkının gelişimine katkı veren bir yönetim tarafından yönetiliyor.

Ne mutlu Silivrililere!” diye yazabilmeyi ne çok isterdim.

Yarından sonra “Dünya Tiyatrolar Günü” Ve benim Silivri’m tiyatro’nun ne olduğunu bilmeyen, sahne’yi yalnızca şarkıcıların çıkıp şarkı söyledikleri yer olarak bilen binlerce yavruya memleket …

Yarından sonra, insanı insana anlatan, Kişilikleri geliştiren, “Allah son nefesimi sahne’de alsın” dualarının her bir toz yutanınca yürekten söylediği Tiyatrolar bayramı!

Ve Kültür Bakanı Atila Koç “Uyuyan güzel” masalı prensesini uyandıran yakışıklı prens olmaktan çok, davet edilmesi unutulan yaşlı peri’yi oynadı, bu bayram öncesinde Atatürk Kültür Merkezi sahnesinde!

24 Mart Cumartesi Gazi Mahallesi’nde gerçekleşti. Maske Tiyatro Topluluğu , İdil Kültür Merkezi Tiyatro Atölyesi, Tiyatro Simurg, Alternatif Sanat Oyuncuları ve Tiyatro Güney’in katıldığı etkinlik Gazi Mahallesi Öteki Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Tiyatro bildirilerinin okunduğu ve kısa oyun gösterilerinin yapıldığı etkinlik saat 18.oo’de başladı. Keşke Silivri’mde de bir sahne olsaydı!

Bugün (25 Mart Pazar) kostümünü giyip gelmiş bir sürü genç tiyatrocu, Taksim Meydanı’nda maske dağıttı. Gülen yüzler az, ağlayanlar çokçaydı Taksim’de ki yüzlerde ve aynı toplulukların katılımıyla dünkü etkinlik tekrarlandı, Okmeydanı İdil Kültür Merkezi’nde…

Keşke Silivri’mde de bir sahne olsaydı!

Yarın öğleye doğru AKM önünde toplanacak tiyatrocular, genci yaşlısı, kadını erkeği ve Anlatacak ağabeyler, ablalar AKM sahnelerinin tozunu genç oyunculara, yüreklerindeki tozdan birer tutam serperek ağlayacaklar… ‘26 Mart Karanlığa karşı Sanat cephesi’nin (yukarıda yer alan) etkinliği dışında yarın (26 Mart günü) bir başka etkinlik ile Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Ruhi Su Salonu’nda tiyatro severler ile buluşacak. Etkinlikte Beyaz Tebeşir Tiyatrosu, Tiyatro Karşı Kıyı ve Tiyatro Simurg oyun gösterileri sunacaklar.

Keşke Silivri’mde de bir sahne olsaydı!

Ve Salı… 27 Mart günü, gündüz programında Mask-Kara Tiyatrosu ve Tiyatro Simurg’un çocuklara yönelik oyunları var. Oyunların gösterim saatleri 11.00 ve 14.00. Öğleden sonra 16.00 da ise “Direnen Tiyatro Yürüyor” başlıklı bir yürüyüş Kadıköy – Altıyol arasında gerçekleşecek. Kısa oyun gösterilerinin yapılacağı ve oyun müziklerinin seslendirileceği yürüyüş bir bando eşliğinde gerçekleşecek. Tiyatro günü kapanış etkinliği ise Seyr-i Mesel Topluluğu’nun oyun gösterisiyle olacak.

Keşke Silivri’mde de bir sahne olsaydı!

Ve bir bayram daha böyle geride anı olarak yerini alacak, bir çok yürekte son atışa kadar saklanmak üzere…

Umutlar bir sonraki bahara ertelenecek…

Başka bir işle para kazanmak zorunda kalmayacak tiyatrocuları ülkemin; Yeni sahne kuruluşlarını, gruplara yapılan bütçe desteklerini, inşa edilecek konservatuvarları… yenilenen umutlarla bekleyecekler, gelecek 27 Martları..

Bayramınız kutlu olsun Tiyatrocular!

Keşke Silivri’mde de bir sahne olsaydı..

Ve yarından sonra onlara bir demet kır çiçeği götürebilseydi Silivri’mi memleket belleyen çocuklar…

 
Toplam blog
: 126
: 1276
Kayıt tarihi
: 10.09.06
 
 

48 yıldır yaşıyorum.Gazeteciyim, müzisyenim, babayım... Önce insan ve iyi bir yurttaş olabilme çab..