Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '10

 
Kategori
Siyaset
 

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı anaysal görevini yapıyor"

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı anaysal görevini yapıyor"
 

M. Bedri Gültekin


“Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Anayasal görevini yapıyor!” 

 

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, Ankara’da bir basın açıklaması yaparak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bildirisini ve TBMM Başkanı Şahin’in açıklamalarını değerlendirerek, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Anayasal görevini yapıyor!” dedi.  

 

“Özür Dilemesi Gerekenler Cumhuriyet  

Yıkıcısı ve Laiklik Karşıtı Eylemlerin Odağı Olanlardır”  

 

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, Ankara’da bir basın açıklaması yaparak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bildirisini ve TBMM Başkanı Şahin’in açıklamalarını değerlendirdi.  

 

Mehmet Bedri Gültekin, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının bir bildiriyle, TBMM’ne adeta talimat vermeye yeltendiğini iddia ederek, “bu bildiriyi yayınlayan makamın bildiriyi derhal geri çekmesini, Türk Milleti’nden ve onun temsilcisi TBMM’ inden özür dilemesini bekliyorum” dediğini aktararak “Mehmet Ali Şahin’in, AKP’nin; son yıllarda Atatürk Cumhuriyeti’ni yıkma yolunda kat etmiş olduğu mesafeden başı dönmüştür. Artık karşılarında hiçbir gücün duramayacağını sanmaktadır. Cumhuriyet Başsavcısına yönelttiği tehdit, bu ruh halinin sonucudur.” Değerlendirmesinde bulundu. 

 

BAŞSAVCILIK  

ANAYASAL GÖREVİNİ YAPMAKTADIR 

Başsavcının Anayasal görevini yerine getirdiğini, bu kapsamda bildiri yayınladığını belirten Gültekin, “bildirideki, türban kullanımına dinsel inanç nedeniyle geçerlilik tanımanın, kamu hukuku alanındaki bir düzenlemeyi dinsel esaslara dayandırma suretiyle laiklik ilkesine aykırılık oluşturacağı, hukuk devletinin gerçekleşmesini, demokratik kuralların yerleşmesini sağlayan yüksek yargı organlarının kararları karşısında, siyasi çevrelerin aksi yöndeki beyanlarının, politik çıkara dayalı ve devletimizin temel niteliklerinden olan hukuk devleti, laiklik ve eşitlik ilkeleri ile bağdaşmaz nitelikte olduğu tespit ve uyarısı doğru ve yerindedir. Anayasa ve Cumhuriyet hukukunun emridir.” diyerek “yıkım saldırısı altında bulunan Cumhuriyet kurumları, Anayasal görevlerini ihmal edemezler.” Şeklinde konuştu. 

 

DEVRİMİN KANUNLARI  

BÜTÜN KANUNLARIN ÜZERİNDEDİR 

Bedri Gültekin, Yargıtay Başsavcılığının herkesi Anayasa’ya ve Devrim Kanunlarına uymaya davet ettiğini vurgulayarak Devrim Kanunlarının, öteki bütün kanunların üstünde olduğunun altını çizdi. 

 

LAİKLİK, MİLLİ EGEMENLİK  

VE BAĞIMSIZLIĞIMIZIN ÖN KOŞULUDUR 

Laikliğin, “Atatürk Cumhuriyetinin, milli egemenliğimizin ve bağımsızlığımızın ön koşulu” olduğunu belirten Gültekin, “bunların varlığı için olmazsa olmaz olan milletimizin birliğinin temeli” olduğunu ifade ederek, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyetin Savcısı olarak laikliği gözü gibi korumakla yükümlü ve görevlidir.” Şeklinde konuştu. 

 

ÖZÜR DİLEMESİ GEREKEN KİM? 

Gültekin, ulusal egemenliğin “mabedi” olması gereken Meclis’in Başkanı olan Mehmet Ali Şahin’in, Başsavcılığın bildiriyi “geri çekerek, TBMM’nden özür dilemesi gerektiğini iddia ettiği”ni belirterek “Atatürk Cumhuriyeti’ne yürekten bağlılıkla, laikliği koruma görevini yerine getirenlerin özür dilemesi diye durum olamaz.” Dedi. 

 

Gültekin şöyle devam etti: 

“Asıl özür borcu olanlar, Anayasa Mahkemesi tarafından Cumhuriyet yıkıcısı ve laiklik karşıtı eylemlerin odağı oldukları hükmen belirlenen ve mahkûm edilen ve de halen Cumhuriyet yıkıcılığına devam eden AKP’dir!” 

 

Mehmet Ali Şahinlerin “yanlış hesap yapmakta” oldukları değerlendirmesini yapan Gültekin, Türk Milleti’nin, “kendisine, dünya milletler ailesi içinde onurlu ve başı dik bir yer kazandıran Atatürk Devrimlerine ve laikliğe sahip çıkacağı”nı, “çıkmakta olduğu”nu belirtti. 

 

İP Genel Başkan Vekili Bedri Gültekin, “Türkiye’yi Ortaçağ karanlığına sürüklemek isteyenler”in, “Atatürk Devrimi yolunda ayağa kalkan milletimizin ayakları altında kalacaklar”ını belirterek sözlerine son verdi. 

 

 

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..