Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

19 Mayıs'ta kızlarımız türban mı taksınlar?

19 Mayıs'ta kızlarımız türban mı taksınlar?
 

Bu görüntüleri ANGARA(!) beğenmemiş.


Manisa Belediye Başkanı Bülent KAR; Türk Dünyası Belediyeler Birliği Toplantısı için Ankara'ya gittiğinde, AKP Manisa Milletvekilleri Bülent ARINÇ ve Hüseyin TANRIVERDİ ile görüşmüş.
Kendisine, 19 Mayıs gösterilerinde Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri kızlarımızın kıyafeti hakkında eleştiriler yöneltilmiş.

İşin ilginç yönü Belediye Başkanının tavrı:

"Üniversite öğrencilerinin kıyafetlerinin Ankara'da huzursuzluk yarattığını gördük. Step gösterisinde böyle kıyafetlerin uygun olmadığı söylendi. Biz bu konuda programı yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile görüştük. Önümüzdeki yılki kutlamalarda bu tatsızlığın yaşanmayacağını sanıyoruz. Öğrencilerin kıyafetleri ile bu kadar ön plana çıkmamız ve gündeme bu şekilde gelmemiz hoş olmadı."
demiş.

Alın size bir belediye başkanı örneği. Ağzı var dili yok. Kulaklarıyla dinleyebiliyor da ağzıyla konuşamıyor. Bu muhteremlere iki kelime söyleyemiyor. Belki de kabahat onda değil sistemde. söylese görevden alınacak bir türlü. Yakında İl Milli Eğitim Müdürüne de yol görünür. Bileti kesilmiştir.

Milletvekilleri milleti temsil etmek, onlara hizmet vermek için mi göreve talip oluyorlar yoksa milleti yönlendirmek için mi?

Bu genç kızlarımızın hocaları öğretim görevlileri var, ebeveynleri var. Her şeyden önce gelişmiş beyinleri, kendi hareketlerini, davranışlarını kontrol edebilecek zekaları var. Bunlara silah zoruyla, tehditle mi 19 Mayıs gösterilerinde görev veriliyor? Seçiliyorlar, isteyen katılmaz.

Politikacılarımız, kendi eşlerinin giyim tarzlarını Türkiye'ye yaymak için çaba mı sarfediyorlar? Gösterilerde öğrencilerimiz türban mı taksınlar? Karaçarşafa mı bürünsünler?

40-45 yıl önce benim gençliğimde de genç kızlarımız bu kıyafetlerle çıkarlardı 19 Mayıs gösterilerine. Kimse rahatsız olmazdı.

O zaman da Müslümanlardan oluşan bir millettik. Şimdi mi Müslüman olduk?
Bu muhteremler hâşâ Allah'ın elçileri mi?

Her şeye karışıyorlar da vatandaşın açlık sınırında yaşayanlarınının gün geçtikçe çoğalmasına karışmıyorlar.

Kadın Kolları Kurultayları ile, nasıl oy avcılığı yapılması gerektiği planlanıyor. Ellerinde sefertaslarıyla oralarda buralarda dağıtılan bedava yemeklere hücum ettiriliyor vatandaş. Zira fakirleşmeleri için gereken her şey yapıldı. Şimdi de iktidara bağılmlı hale getiriliyorlar.

Eeee... Seçimlerde oylar, kekliğim vak vak... Vatandaşın çoğu çaresizlikten oy veriyor, yönetimden memnun olduğu için değil.

İktidar esir almış bir kısım vatandaşı. Erzak yardımı, çocukları yatılı okutmaları, maddi yardım vs. Bu işlemler tüm vatandaşlar için uygulansa o zaman eyvallah diyeceğiz. Ama sadece kendilerine oy vereceklere uygulanıyor.

Çeşitli yöntemlerle de oylar ipotek altına alınıyor. Bunun adına da DEMOKRASi diyorlar. "

Bereket versin ki ülkemizde çağdaş, ileriyi görebilen insanlar, yöneticiler de çok. Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Semra ÖNCÜ, Belediye Başkanı Kar’ın açıklamasının son derece yersiz olduğunu belirtmiş,

"Kıyafetler ve sergilenen dans gösterileri gayet moderndir. Bunun yadırganacak herhangi bir şeyi yok" demiş.

Bu gösterilerin ilk kez olmadığını hatırlatan Prof. Öncü,

"
Her yıl 19 Mayıs’ta buna benzer gösterilerde erkek ve kız öğrencilerimiz görev alıyor. Öğrencilerimiz yaptıkları gösterilerle, bayrama katılan Manisalılar tarafından ayakta alkışlanıyor. Bu yılki törenlerde de en çok alkışı bizim öğrencilerimiz aldı." diye konuşmuş.

Ülkemizi çağın gerisine taşımayı dindarlık olarak gören zihniyet, iktidarda kendisine görev verilmese de sesini kısmıyor. Ama amaçlarını gerçekleştiremeyeceklerini gördüklerinde inşallah vakit kendileri için çok geç olmaz.

Mustafa Mumcu, 25 Mayıs 2008 saat: 22:10

NOT: Sevgili editörler, bu yazıyı tekrar yayına gönderdim. Yayına girdiğinde yayındakini silecektim. Ama siz tüm yalvarmalarıma rağmen bunu yayına almıyorsunuz. Yayında olanı çoktan silmişsiniz. Bunun anlamı ne acaba?
Beni daha fazla bekletmeden bu yazıyı yayına alacağınızı umarım. Zira senelerce bekleyecek ömrüm kalmadı. Şunun şurasında bugün varım, yarın yok olabilirim. Ben yok olmadan yayına alırsanız iyi olur! Selamlar.

AMMA İNATSINZ HA!
 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..