Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '11

 
Kategori
TV Programları
 

2. Antalya Televizyon Ödülleri

Sizlerle 2. Antalya Televizyon Ödülleri hakkındaki değerlendirmelerimi paylaşmak istiyorum. 

1) Gecenin yıldız dizileri, yani en çok ödül alan ya da ödüle aday olan diziler Muhteşem Yüzyıl, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Fatmagül’ün Suçu Ne, Behzat Ç., Ezel ve Yahşi Cazibeydi. 

2) Bazı ödüller sanki jüri tarafından etik açıdan verilmesi gereken ödüller gibi düşünülüp verilmişti. Örneğin gençlik dizisi olarak ödül alan Elde Var Hayat’ı kaç kişi seyretmiştir? Bence bu kategoride ödülü Küçük Sırlar ya da Kavak Yelleri almalıydı. En iyi kadın programı olarak Derya Baykal’ın programı seçildi. Elbette Derya Baykal çok iyi bir programcı. Ama en son hangi kanalda program yaptığını kaç kişi biliyor? Reyting alamadığı için devamlı saati değiştirilmedi mi? Derya Baykal ödülü bu sene değil, geçen sene almalıydı. 

3) Komedi dizisi adayları azdı. Nuri ve Çocuklar Duymasın niye aday olmadı, anlayamadım. Yılların Talk Show’cusu Okan Bayülgen’in programı Kingo Disco ya da Muhabbet Kralı da yoktu. Sunucu Oktay Kaynarca bile Talk Show ve Eğlence programı kategorisinde kendi programının yer almamasına sitem etti. Nuri’nin kategorilerde yer almamasına da sitem edebilirdi. 

4) Sanırım kendisine ödül verilemeyen yılların değerli oyuncularına Jüri Özel Ödülü kategorisinde ödül verildi. Tabii ki ödüllerde “ne şiş yansın, ne kebap” misali denge gözetmek gerekiyordu. Madem öyle Nebahat Çehre, Tuncel Kurtiz ve Haluk Bilginer’e de Jüri Özel Ödülü verilebilirdi. 

5) Muhteşem Yüzyıl dizisini yoktan var eden, tüm eleştirileri göğüsleyen, diziden 1-2 yıl önce gerekli araştırmaları yapmaya başlayan senaryo yazarı Meral Okay da ödül almalıydı. 

6) En kuvvetli kategoriler En İyi Drama Erkek ve Kadın Oyunculardı. Bu kategorilerde değil 6 aday 10 aday bile olsa fazla olmazdı. 

7) Gecenin skandalı, En iyi Yardımcı Kadın oyuncu ödülünü kazananın Farah Zeynep Abdullah (Aylin) olarak açıklanması, fakat görüntülerde Caroline’in (Wilma Elles) olmasıydı. Ben bu ödülün aslında Caroline’e verildiğini tahmin ediyorum. 

8) En önemlisi jüri üyeleri ne kadar objektif ve değerli olsa da, halkın tercihlerini tam yansıtamayacaklardır. Bu nedenle gelecek seneden itibaren ödüllerde % 50 halkoyu, % 50 jüri etkili olmalıdır. 

9) En çok Öyle Bir Geçer Zaman ki’nin ve Muhteşem Yüzyıl’ın aldığı ödüllere sevindim. Bence Okan Yalabık (Pargalı İbrahim), Ayça Bingöl (Cemile), Aras Bulut İynemli (Mete) ve E. Berke Zincidi (Osman) en isabetli tercihlerdi. Meryem Uzerli (Hürrem), Erkan Petekkaya (Ali Kaptan), Filiz Ahmet (Nigar Kalfa), Esra Dermancıoğlu (Fatmagül’ün yengesi), Sumru Yavrucuk (Ebe Nine), Merve Boluğur da (Ayşegül) ödüle layık kişilerdi. Ama bir tek kişi bir ödülü alabilecekti. Bu yüzden bir kategoride aday gösterilmek bile gurur vericiydi. 

10) En sempatik Meryem Uzerli (Hürrem) ve programa görüntüsüyle katılan E. Berke Zincidi’ydi (Osman). Özellikle ekip olarak en iyi dizi ödülünü aldıklarında Meryem Uzerli’nin kırık Türkçesiyle yaptığı konuşma çok tatlıydı. O kadar ki, Kenan İmirzalıoğlu’nu bile gülümsetti. Yanındakilerle ödüller hakkında yorum yaparken yakalanan Beren Saat, dudak okumayla konuşmasının anlaşılmaması için ağzını kapattı. Okan Yalabık’ın da“Pargalı İbrahim” bakışı –Beni hafife almayın. Padişahı da (Halit Ergenç) devirdim. Daha neler yapacağım?” bakışı – dikkatimi çekti. 

11) En neşeli ve kalabalık ekip Yahşi Cazibe’ydi. Öyle Bir Geçer Zaman ki ekibi dizi setinde oldukları için törene katılmadılar. Ama gönderdikleri “elçi” vasıtasıyla duygularını ilettiler. 

12) Geçen seneki ödüller daha karman çorman, farklı formatların aynı kategoride toplandığı ödüllerdi. Örneğin Sağlık programıyla Kadın Eğlence programları aynı kategorideydi. Bu sene ise, daha derli toplu, elmayla armutun aynı kategoride olmadığı ödüller vardı. 

13) Bir de en iyi sunucu ödülü verilse daha iyi olurdu. Evlilik programları madem çok seyrediliyor - ben seyretmesem de- o programlardan birine de ödül verilmeliydi. 

 
Toplam blog
: 111
: 670
Kayıt tarihi
: 01.02.11
 
 

ODTÜ Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği mezunuyum. İlgi alanlarım edebiyat, sinema, tiyatro, TV..