​ 2010'a girerken medya dünyasında büyük sürpriz! / Haber / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '09

 
Kategori
Haber
 

2010'a girerken medya dünyasında büyük sürpriz!

2010'a girerken medya dünyasında büyük sürpriz!
 

Kaynak:www.milliyet.com.tr


Türk medyasında tarihi bir gün yaşanıyor. Hürriyet'in tepesindeki isim Ertuğrul Özkök, 2009'un son günlerinde görevini bıraktı.

Milliyet gazetesi haberi internet sitesinde son dakika haberi olarak yayınlarken bu tarihi günde Hürriyetin basın açıklaması da oldukça düşündürücüydü.

Bilindiği üzere Ertuğrul Özkök Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği görevini 20 yıllık bir süredir devam ettiriyor. Basında yapılan açıklamaya göre Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök saat 11.30’da tüm bölüm şeflerinin katıldığı toplantıda 2 Ocaktan itibaren Hürriyet Yayın Yönetmenliği’ni bıraktığını açıklamış. Yine yapılan açıklamaya göre Enis Berberoğlu Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmeni oldu. Enis Berberoğlu'nun yerine Hürriyet Ankara temsilciliğini ise Metehan Demir üstlenecek. Ertuğrul Özkök ise Hürriyet'te sadece köşe yazarı olarak yer alacak. Bir diğer habere göre de Ertuğrul Özkök'ün Doğan Medya Grup Başkanlığı görevine getirilmesi bekleniyor.

Bu tarihi gelişmenin olduğu saatlerde Hürriyet'ten çok ilginç basın açıklaması gelmesi oldukça düşündürücü geldi bana.

Hürriyet Gazetesi'nin tepesinde müthiş bir değişim yaşanırken, gazeteden basına gönderilen ilginç açıklamada bakın ne yazıyordu?

“Herkese Daha Fazla Hürriyet" sloganının altında da Hürriyet'in yayıncılık anlayışının temelini oluşturan "başkalarının haklarına daha fazla saygı", "her an her yerden doğru ve kapsamlı haber alma hürriyeti" ilkeleri yatıyor. Kaliteli ve usta yazarları, zengin kapsamlı ekleri, önemli yazı dizileri ile değişen tüm beklentilere yanıt veren Hürriyet, günümüz okurlarının bireysellik, interaktivite ve bağlantıda kalmak gibi ihtiyaçlarını da net bir şekilde ortaya koyarak özümsüyor; bunun sonucunda da içeriğini ve gelişen kanallarını bu ihtiyaçlara göre yeniliyor.

Diye devam eden bu yazı bana oldukça düşündürücü geldi açıkçası…

Diğer yandan Doğan Medya gurubu ile ilgili satıldı satılıyor Kilerlere satışı tamamlandı yönünde dolaşan haberler üzerine Doğan Yayın Holdingden yapılan son açıklamalar bu yönde yapılan haberlerin asılsız olduğu yönünde olsa bile bu son gelişme kafalarda pek çok soruyu beraberinde getiriyor.

Bundan sonra ne olacağına gelince hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Türk basını rengini, yaratıcılığını, şeffaflığını ve daha pek çok şeyini yitirecek. Sözün bittiği yer derler ya açıkçası şu anda hissettiğim tamda bu. Haberi duyduğum andan itibaren pek çok şeyinde değişeyeceğini bugünden sonra artık sözün bittiğini hissettim. Şimdi yapabileceğimiz tek şey izlemek olacak uzun zamandan beri yaptığım gibi…

oyatekin@gmail.com

 
Toplam blog
: 295
: 3718
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Milliyet Bloğa nasıl geldim ve nasıl yerimi aldım bilmiyorum. Sanırım uzun yıllar okuduğum bölüml..