Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '11

 
Kategori
Turizm
 

2011 KITUYAD Mavi bayrak ödül töreni Club Nena’ da yapıldı

2011 KITUYAD Mavi bayrak ödül töreni Club Nena’ da yapıldı
 

KITUYAD (Kızılağaç Turizm Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği) 2011 yılı Mavi Bayrak Töreni Manavgat/ Kızılağaç mevkiinde bulunan Club Hotel Nena’ da yapıldı. 

Törenin açılış konuşmasını Club Hotel Turan Prince World Genel Müdürü Zekai Aydın yaptı. Konuşmasında çevre sorunlarından alt yapı sorunlarına, ulaşımdan güvenliğe, turizmin içinde bulunduğu sıkıntılara değinen Zekai Aydın çözüm mevkiinde bulunan yerel Belediyelerden ve Mülki Amirlerden sorunların çözümü aşamasında kendilerine yardımcı olmasını istedi. Zekai Bey’ in yaptığı konuşmada haklı olduğu yönler ağırlıklı olmakla birlikte beni oldukça rahatsız eden birkaç nokta vardı ki değinmeden geçemeyeceğim. 

Zekai Bey, turizmin yanında geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan çevre esnafını, köylüyü, yaptığı konuşma ile neredeyse kovun demeye getirdi. Fakat Zekai beyin unutmaması gereken önemli bir nokta var ki; daha o tesislerin hiçbiri orada yok iken o köylüler orada vardı, yaşıyordu. 

Turizm, evet. Birçok kişiye iş, aş, ekmek sağlıyor sağlamasına ama o tesisler orada yok iken de o kişiler karını doyuruyor, geçimini sağlıyordu. Kaldı ki o tesislerde meyve, sebze, et, süt ve ürünleri tüketiliyor. Eğer köylü olmasa, eğer çiftçi olmasa onları nereden ve nasıl temin edeceğini sanırım Zekai Bey düşünemiyor. 

Taksicisinden bakkalına, çiftçisinden köylüsüne, ortada çözülmesi gereken bazı sorunlar var ise bu ancak karşılıklı mutabakat ve anlayış çerçevesinde, her iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde, birbirinin hakkına hukukuna saygı göstererek, çevre halkını eğiterek, bilinçlendirerek çözülür. Yoksa yüzyıllardır orada yaşayan insanları oradan uzaklaştırarak, onları yönetim kademesinde olan insanlara şikayet ederek değil. 

Kaldı ki turizm yatırımcılarının kazanamamaktan söz ettiği, turizm çalışanlarının yaptığı fazla mesailer göz önüne alındığında, neredeyse karın tokluğuna çalıştırıldığını da göz ardı etmemek gerekir. Neyse ki olaya sadece yatırımcı açısından değil, en az velinimetimiz yabancı konuklarımız kadar, turizm çalışanından esnafına, tarımla uğraşan çiftçisinden köylüsüne çok daha geniş perspektiften bakabilen ve yatırımcıların, misafirlerin çıkarları yanında kendi vatandaşının, yurttaşının çıkarlarını da düşünüp, kollayan Sn: Dr. Ahmet Altıparmak gibi mülki amirlerimiz, valilerimiz var. Onlar o makamlarda oldukça biliyor ve anlıyoruz ki bizim de haklarımız, yarınlarımız güvence altında. Sn. Valiye bu yaklaşımından dolayı çevre halkı adına çok teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz. 

Zekai Aydın’dan sonra söz alan Club Nena Hotel Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda organizasyona ev sahipliği yapan Nevin Akçelik ise yaptığı konuşmada, Nena’ nın tarihçesi yanında Nena adının nereden geldiğine değindi. Akçelik;
“Ben daha bu bölge çok bakirken, 1988-89 gelen bir yatırımcıyım. Antalyalı yatırımcıların arasında 13’cüyüm. Bunun haklı gururunu yaşıyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak böyle bir hizmeti sunmaktan, ekibimle beraber hizmet etmekten son derece mutluyum. “NENA” ismi Nevin NE ‘si ile eşimin adı olan Nadir’in NA’sının bileşiminden oluşan bir isimdir. Otelimiz fiili olarak 1997 yılından beri aktif olarak hizmet etmektedir. Bizlerin bir ayağı yurt dışında ve inanılmaz mücadeleler sonucu çok değerli misafirlerimizi Türkiye’ye getiriyoruz. Ciddi emekler sarf ediyoruz, maliyet sarf ediyoruz. Bunun tek amacı var, ülkemize katkıda bulunmak. Bundan da son derece gurur duyuyoruz. Personel sayımız zaman zaman 400’ ü bulmakta. Bu sayının arkasında bir 400 sayısı daha var. Bunun mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Sahillerimizde mavi bayrakların dalgalanıyor olmasından büyük mutluluk ve keyif alıyoruz” dedi. 

11 tesisin mavi bayrak aldığı ödül töreninde bir konuşma yapan Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ise; 

“Bugün Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının Yönetim Kurulu toplantımızı Manavgat’ ta, bu bölgemizde yaptık. Her toplantımızı dönüşümlü olarak üç ilden bir tanesinde yapıyoruz. Kendi ilimizde yaptığımız toplantıları da mümkün mertebe böyle ilçelerimize dağıtıyoruz. Manavgat bizim için fevkalade önem arz eden, ekonomik potansiyeli, turizm potansiyeli, tarım potansiyeli olan, doğal güzellikleri ile çok önemli bir ilçemiz. Dolayısı ile bu toplantımızı hem yönetim kurulu üyelerimizi burada toplamak, hem buranın bazı hususlarını, potansiyelini, sorunlarını dile getirmek için burada yaptık. Ve tabii Nevin hanımında böyle bir daveti olunca Zekai beyle beraber hay hay dedik, neden katılmayalım? 

Turizm sektörü hakikatten belirli bir noktaya gelmiş. Türkiye’ de tabii Antalya en önemli, başat rolü üstlenen oynayan bir bölge. Şimdi çok geçmişe gerek yok ama Rahmetli Özal kalp ameliyatı olduğunda Türkiye’ de turizm onmilyonları bulacak dediği zaman, ben de dahil hatırlıyorum o günü, yahu kalp ameliyatından sonra biraz insanın biyolojisi bozuluyor, kimyası bozuluyormuş demişlerdi. Herhalde kimyası bozuldu ki tam tahmin edemiyor, öngöremiyor gibi bir düşünce vardı ama bakın bugün 30 milyonları konuşuyoruz. Antalya için 11’de değil 12’leri telaffuz ediyoruz. Burada elbette turizmcimizin, agresiv turizmcimizin girişimci ruhunun müthiş önemi vardır. 

Zekai Bey tabii işin sadece bir boyutundan, sorunlar boyutundan bahsetti. Hâlbuki öbür tarafta kazanç boyutu, keyif boyutu var, değil mi? Nevin hanım olaya daha pozitif yaklaşan bir insan gördüğüm kadarıyla. Ekmek yedirdiğiniz insanlardan aldığı o enerjiyi, pozitif enerjiyi, yine onların arkasında ekmek yedirdiği insanı bir noktada ifade ederek, birçok insanın bu sektörde ekmek yediğini ifade etti. Bu ne demektir? Paylaşmak demektir. Kendi insanına değer vermek demektir. Bu manada Türk turizmcisi hakikaten destanlar yazan bir hikâyeye, bir özgeçmişe sahiptir. Bir haklı gurura sahiptir. Bunu kimse inkâr edemez. Dolayısı ile ben kendilerini şu anda burada bulunan turizmcilerimizim şahsında tebrik ediyorum, takdir ediyorum ve Türkiye’nin çok şey borçlu olduğunu ifade etmek istiyorum. 

Ve tabii dün bir sözüm vardı. Ben farkına varmadan belki özellikle düşüncelerimi ifade ederek söylemiştim. Hani derler ya insanın dili yüreğinde ise o zaman orada hakikaten o konuşmaya da, o karşıdakinin algısına da doyum olmaz. Bu manada; hizmetlerimiz birinci kalite, şöyle böyle diye anlatan bir kurum vardı. Ben de dedim ki; tamam hizmetleriniz çok güzel, tebrik ediyorum. Vatandaşımızın memnuniyeti tamam, fakat çalışanlarımızın memnuniyeti nasıl, dedim. Eğer onlar memnun ise ben tam olarak, 360 derece memnuniyeti anlar, algılarım. İşte burada turizmcilerimizle beraber, turizm çalışanlarının emeği, enerjisi, gösterdikleri fedakarlık çok çok önemli. Onlar bir noktada müşteri memnuniyetini sağlamada ilk karşılaşılanlardır. Onları da burada çalışan arkadaşlarımın şahsında bütün çalışanları tebrik ediyorum. 

Ve tabii siz burada böyle çalışırken, biz de işin hükümet ayağı olarak, kamu ayağı olarak elbette elimizden geleni fazlasıyla göstermek durumundayız. Belediye Başkanı arkadaşlarım, Jandarma, Emniyeti, işin güvenlik boyutu ona keza, sağlığı, Milli Eğitimi, aklınıza gelebilecek bütün boyutlarıyla, hakikaten çok önemli bir bilinç, çok önemli bir gayret var. Bunu kimsenin inkar edemeyeceği bir seviyeye de taşımaya da çalışıyoruz. Ama bütün bu yeterli mi? Hala yeterli değil.
Sorunlar sayılırken çevre kirliliğinden bahsettik. Çevre envanterimizi çıkartmaya çalışıyoruz, çıkarttık ama yeterli değil. Bugün Antalya’ da suların kirliliği gibi bir sorunu konuşmamamız lazımdı. Anca konuşacağımız, biz artık şu arıtma tesisi yetmiyor diyebiliriz, deme lüksüne sahibiz. Zira mademki belirli bir zenginliğe, belirli bir guruba ulaştık, altyapı sorunu hızla çözülmesi lazım. İnşallah bu envanter sonucunda bütün kirletici kaynakların tespitini yapıyoruz, bir yılda bunları çözeceğiz. Envanteri sizlerle paylaştık, daha da paylaşacağız. 

Bu çerçevede mavi bayrak olayına baktığımız zaman Türkiye dünya dördüncüsü. Bu gayretler olmasa elbette dünya dördüncüsü olamazdık. İl bazında baktığımız zaman Antalya tabii ki Türkiye birincisi. Ama İspanya, Yunanistan, Fransa’dan sonra mavi bayrakta geçen sene 174 mavi bayrakla Antalya’mız birinci sırada. Türkiye’nin bundan da 243 tesisi yararlanıyor. Biz çok daha fazlasını hak ediyoruz. Ama biraz daha gayret etmememiz lazım. Ve herkesin, her kesimin bu işi sahiplenmesi gerekir. 

Sadece oteller iyi olsun, servis iyi olsun değil tabii. Burada, hemen arka plandaki köylülerimizin de bu işe canı gönülden razı olması, ilgilenmesi, saygı ve sevgi göstermesi, esnafımızın aynı şekilde. Bu elimize geçmiş bir fırsat diye değil, nesillerime bırakacağımız bir miras diye bakması lazım hadiseye. Ona göre hizmet etmesi lazım. Ben bu bölgede bu kadar mavi bayrağı alma noktasında gayret gösteren arkadaşları tebrik ediyorum. Mavi bayrağın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Aynen ve daha çok artmasını, kaç tesisimiz varsa her tesisin önünde bir mavi bayrak dalgalanması diliyorum.
Bu arada notlarım arasında olan çok çok önemli bir haberi de sizlerle paylaşmak istiyorum. 

(ICCA) Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği 2014 toplantısını arkadaşlarımızın, yani Nizamettin Bey, MATSO, Valiliğimiz, Belediyemiz ve benzeri, büyük bir gayret, büyük bir emekle 2014’ ü Antalya’mız aldı. Hayırlı uğurlu olsun. Bu çok çok önemli bir haber. Belki nedir bu kongre, zaten binlerce kongre yapılıyor diyebilirsiniz ama kongre organizatörlüğünü yapan ve bu konuda karar veren insanların, 3500 insanın ülkemize gelmesi demektir bu. Ve rakiplerimiz öyle sıradan rakipler değil. Bunun içinde Amerika dahil, var idi. Bunların karşısında sunulan argümanlar, dokümanlar ve tabii ki burada övünç duyduğumuz, kıvanç duyduğumuz tesisler ve arkadaşlarımızın çok özel gayreti, bunun başında Nizamettin Beyin gayreti bu başarıyı bize getirdi. Hayırlı uğurlu olsun diyor saygılar sunuyorum “dedi.

Bu konuşmanın ardından Mavi Bayrak ve sertifika almaya hak kazanan otellerin yetkilileri bayrak ve sertifikalarını sırayla Vali Altıparmak’ın elinden aldı. Bayrakların sahiplerini bulmasından sonra 15. Yılını kutlayan Club NENA adına hazırlanan pasta Club NENA Otel yönetim Kurulu Başkanı Nevin Akçelik ve Vali Altıparmak tarafından kesilerek katılımcılara ikram edildi. 

İşte “Mavi Bayrak” almaya hak kazanan oteller ve isimleri: 

Club Nena
Ali Bey Hotel Resort
Aska Washington Hotel Spa
Lyra Resort Otel
Sunrise Park Resort SPA
Turan Prince World
Slince Beach Resort Otel
Asteria Elite Hotel
Majestiy Club Palm Beach
Starlight Convention Center Thalasso Spa
Ve İber Otel Palm Garden Manavgat/ Kızılağaç otelleri olarak sıralandı. 

Törene, AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır’ın yanı sıra çok sayıda turizmci, otel sahibi ve yöneticisi katıldı. 

Hepsini ve daha fazlasını izlemek için lütfen tıklayınız.
http://www.dailymotion.com/video/xixz7e_2011-kituyad-mavi-bayrak-odul-toreni-club-nena_news 

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..