Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '11

 
Kategori
Seçim
 

Cumhuriyet Güçbirliği Antalya Bağımsız Adayı Atilla Uğur’un Manavgat seçim bürosu açıldı

Cumhuriyet Güçbirliği Antalya Bağımsız Adayı Atilla Uğur’un Manavgat seçim bürosu açıldı
 

Ergenekon terör örgütü üyesi olmak iddiasıyla halen Silivri cezaevinde tutuklu bulunan Cumhuriyet Güçbirliği Antalya Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Atilla Uğur'un Antalya Caddesi Vakıfbank yanında tutulan seçim ofisi, emekli silah arkadaşları ve Türkiye Gençlik Birliğinin desteği ile 20 Mayıs Cuma günü Manavgat’ ta açıldı.  

Atilla Uğur’ a destek için gelen Türkiye Gençlik Birliği Antalya Şubesi üyeleri Manavgat Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde bir gösteri yaptı. Gösteride konuşan TGB İl Başkanı Murathan Demirkıran, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sloganı ile kurulan TBMM'nin bugün halkın meclisi olmaktan çıktığını iddia ederek, "Biz, Cumhuriyet Güçbirliği çatısı altında halkın içinden gelen bağımsız milletvekili adaylarıyla mecliste Atatürk'ün grubunu kurmaya geliyoruz" dedi.  

Amerika’ya, İsrail’e, Nato ve Emperyalist güçlere karşı dik bir duruş sergileyen, vatanlarının bölünmez bütünlüğünü savunmak adına mücadeleler veren bu insanların, cezaevinde hiç sebepsiz yere, komplo ve iftiralarla tutsak tutulduğunu, işte bu yüzden Antalyalıların Efsane Komutan Hasan Atilla Uğur’a sahip çıkıp destek vermelerini, bağırlarına basmalarını istedi.  

Seçim ofisinin önünde kısa bir konuşma yapan Atilla Uğur’ un silah arkadaşlarından Cumhur Utku ise; “Bugün buraya Atilla Uğur’ u desteklemeye geldik. Atilla Uğur’ a herkesin oy vermesini istemeye geldik. Atilla Uğur’ a herkes oy verirse Cumhuriyet Halk Partisinden oy çalmaz Atilla Uğur. Bunu söylemeye geldik. AKP’ yi yıkmak için Atilla Uğur’ a oy istemeye geldik. Atilla uğur ve onun saygın eşi Pakize Hanıma desteğe geldik. Hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklıyorum” dedi.  

Cumhur Utku’nun ardından kısa bir konuşma yapan Pakize Uğur; “ Ben de şu anda Manavgat’ ta bulunmaktan, bu güzel kalabalıktan, halkımızın ilgisinden sevgisinden çok duygulandığımı, çok etkilendiğimi belirtmek istiyorum. Ayrıca eşimin silah arkadaşlarının buralarda olması, bize destek vermesi de bir onur kaynağı bizim için. Hepinize teşekkür ediyorum. Antalya halkına, Manavgat halkına güveniyorum” dedi.  

Bu kısa konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdelesi Cumhur Utku tarafından kesilerek açıldı. Açılışın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhur Utku "CHP'nin oylarını böleceğimizi düşünüyorlar. CHP Antalya'dan 5 milletvekilini çıkaracak. CHP'nin 6 veya 7'inci sıradaki milletvekili mi mecliste Antalyalıya daha çok hizmette bulunur yoksa Hasan Atilla Uğur mu? Bunu Antalyalıların takdirine bırakıyorum. 60 bin oy Hasan Atilla Uğur'un Antalya'yı mecliste temsil etmesi için yeterli bir rakam ama inanıyorum ki Antalyalılar bir sürpriz yapacak ve 60 değil 160 bin oy alacak adayımız" dedi.
Bir gazetecinin Cumhuriyet Güçbirliği adaylarının hangi kesimden oy alacağı ile ilgili sorusuna ise Utku, şöyle karşılık verdi: "AKP, CHP, MHP tüm partilerin tabanlarından oy alacağız. Çünkü biz Cumhuriyetin, Atatürk'ün, Türkiye'yi sevenlerin Hasan Atilla Uğur başta olmak üzere Cumhuriyet Güçbirliği adaylarını destekleyeceğine inanıyoruz. Kürtçü olmayan Kürt vatandaşlarının, arkadaşlarının da Hasan Atilla Uğur'a oy vereceğine inanıyoruz. Hasan Atilla Uğur Antalya'nın çocuğudur. Eşi Pakize Hanım Elmalılı, kendisi ise Korkutelilidir" dedi.

Açılışın en renkli görüntüsünü ise çürümeye yüz tutmuş, dökülmek üzere olan Skoda’sını, Atilla Uğur’ un fotoğraflarıyla donatıp sokak sokak dolaşan vatandaş oluşturdu. Aracını göstererek, “İşte AKP Türkiye’si, işte Erdoğan Türkiye’si diyen vatandaş Atilla Uğur için gönüllü çalıştığını söyledi.  

İşte o açılıştan görüntüler.  

http://www.dailymotion.com/video/xiu5kk_cumhuriyet-gucbirliyi-antalya-bayymsyz-adayy-hasan-atilla-uyur-manavgat_news 

 

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..