Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

29 Mayıs Salı

29 Mayıs Salı
 

Bugün 29 Mayıs. Tarihte bizim için çok anlamlı bir gün. Bugün İstanbul’un fetih yıldönümü. Kimimiz tarihimizi silip attık, geçmişimizle irtibatımızı koparttık, kimimz de hâlâ üç-beş yüz yıl öncesiyle iftihar ederek günü yaşamaya çalışıyoruz.

İfrat ve tefrit arasında çok kere orta yolu bulmakta zorlanıyoruz. Her geçen gün insanlığımızın değerini ve kalitesini daha üst boyutlara taşımamız gerekirken, ne yazık ki daha iyiye ve daha güzele doğru yelken açamıyoruz.

Bu günkü gazetelerde biri dünyadan biri bizden içler acısı iki fotoğraf var. İlk fotoğrafta denizin ortasında ağlara tutunmuş 27 mülteci. Avrupa’ya kaçmaya uğraşırken, bindikleri motorları batan mülteciler denize düşüyorlar. Bir Malta gemisi onları gemiye almak yerine bir ağ atıp tutunmalarını istiyor ve çekip gidiyor. Deniz üstünde üç gün bu şekilde ıstırap yüklü bir hayat yaşıyorlar.

İNSANLIK AYIBI (Türkiye). Tekneleri batan 27 göçmeni balık ağıyla çektiler. Afrikalı göçmenler, Avrupa’ya kaçarken tekneleri Akdeniz’de battı. Bir Malta gemisi kurtarılmayı bekleyen göçmenleri gemiye almak yerine tutunun diyerek ağ atıp uzaklaştı. 27 kiş üç gün boyunca tutundukları ağla denizde sürüklendi.

Bizim resim üstelik yüce meclisten. İki milletvekili bir başka milletvekilinin suratına kroşe vuruyorlar. İnsanlığın geleceği bu fotoğraflara bakınca biraz karanlık görünüyor. Ama ne yaparsınız ki biz işte buyuz.

MECLİSTE ARBEDE (Bugün). Anayasa değişikliği paketinin meclisteki ikinci tur görüşmesi gergin geçti. Kandoğan’ın Sezer’le ilgili sözleri kavga çıkardı. Vekiller sağlı sollu yumruklarla birbirine girdi, tekmeler havada uçuştu.

YUMRUKLARI KONUŞTURDULAR (Cumhuriyet). AKP hükümetinin zorlama anayasa değişikliği paketi hem ülkeyi hem meclisi geriyor.

MECLİSİN HALİNE BAKIN (Güneş). DYP’den atılan Ümmet Kandoğan, Sezer’in tatbikat sırasında başbakana bakışını gösteren fotoğrafı kürsüden gösterip eleştirince vekiller genel kurulu ringe çevirdi.

MECLİSE BAKIN (Posta). Cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören Anayasa paketinin meclisteki ilk tur oylamasında konuşan DYP’den ihraç edilmiş Ümmet kandoğan, cumhurbaşkanı sezer, başbakana kin ve nefretle bakıyor deyince kavga çıktı. Milletin vekilleri sokak kabadayılarını aratmayacak şekilde yumruklaşıp küfürleşti. Bu rezaleti yabancı ajanslar dünyaya duyurdu.

SEZER YUMRUĞU (Sabah). DYP’den ihraç edilen Kandoğan Başbakana nasıl nefretle bakıyor diyerek Sezer’i eleştirince yumruklar konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI MUHAFIZ ALAYI (Star). Ümmet Kandoğan genel kurul salonundan çıkarılınca CHP’lilerin tepkisi Akparti’ye yöneldi. CHP’li Tandoğan Akpartili Tunç’u böyle yumrukladı.

ÜMMET KONUŞTU MİLLET APIŞTI (Takvim). Ümmet Kandoğan konuştu, CHP Akparti kavgası çıktı. Yumruklar savruldu, bıyıklar bile yolundu.

KONUŞMAYI UNUTTULAR (Tercüman). PKK’ya, Barzani’ye, ABD’ye haddini bildirmek gibi milli meseleler varken vekillerimiz cumhurbaşkanına hakaret, birbirine yumruk atmakla meşgul.

KONUŞANI DÖVERİM (Yeni Şafak). Baykal’ın Adana gezisinde konuşmak isteyen bir vatandaşı tartaklayan CHP’liler TBMM’de Sezer’i eleştiren milletvekiline yumrukla saldırdı.

Diğer gazete manşetleri de şöyle :

ALO ANKARA ORADA MISIN? (Akşam). ABD jetleri sınırı ihlal edip hava sahamıza girdi. Ne hükümetin, ne de Dışişlerinin haberi oldu. Devletin zirvesindeki iletişimsizlik yüzünden Perşembe günkü ihlâl Ankara’da dört gün sonra resmen işleme alındı.

BÜYÜK YÜZSÜZLERİN AHLAKSIZ TEKLİFLERİ (Bugün). Kapısına kilit vurulan Emlakbank’ıh başkanı Zeki Sayın isyan etti. 4 milyar YTL alacağımızın % 99’u anlı şanlı 100 kişiye ait. Bodygauardlarla dolaşıyor, borcunu istedin mi cebini gösteriyorlar.

AMERİKA BÖLDÜ (Cumhuriyet). Türkiye’nin güneydoğusuyla geri kalanı farklı komutanlıkların alanında.

DİNDAR CUMHURBAŞKANI PROPOGANDASI OLMAZ (Hürriyet). Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ben çıkıp nasıl dindar cumhurbaşkanıyım diyebilirim. Kendi günahlarım gözümün önünden geçer, dedi.

BİLGİLENDİRME BİLMECESİ (Milliyet). İki savaş uçağının geçen Perşembe günü Hakkari’de sınırı ihlal etmesinin hemen ardından ABD’li yetkilileri bilgilendiren Genelkurmay, konuyla ilgili dosyayı Dışişleri Bakanlığı’na tam 4 gün sonra gönderdi.

KİRACIYA YENİ KAZIK (Radikal). Maliye ev kiralarının bankaya yatırılmasını bankaların da aylık kira bedelinden yüzde 15 stopaj kesmesini planlıyor. Emlakçılar ev sahipleri de kiraları artırır diyorlar.

SİLAHLA GELEN SİLAHLA GİDER (Sabah). DP lideri Ağar ilk Sabah’a konuştu: Terörle mücadele yalnız askere bırakılamaz. Asıl olan terörist üretmeyi durdurmak.

3 MAYMUN DÖNEMİ (Tercüman). Ortalık toz duman. AKP’den görmedim, duymadım, bilmiyorum. Terör azmış. ABD 2 jetle gözdağı veriyor. Başbakan sessiz, DışişleriBakanı habersiz, kabine ise ilgisiz.

AYNEN GEÇTİ (Türkiye). Anayasa değişikliğinin 1. tur oylaması tamam. Akparti ve Anavatan vetolu kanuna karşı birleşti. Sezer’e referanduma gitme yolu açıldı.

"PKK’YA DOKUNMA" ŞARTI (Vatan). Amerika’nın 60 bin askerini Türkiye üzerinden Irak’a sokma pazarlığı sırasındaki akıl almaz bir talepte bulunduğu ortaya çıktı: PKK’yla çatışamazsınız…

BU ÇOCUKLARLA ANCAK GURUR DUYULUR (Zaman). Türkçe olimpiyatlarına katılan 100 ülkeden 550 öğrenci dün meclisteydi. Bülent Arınç’ın misafiri olan çocuklar, başbakan Erdoğan’la da bir araya geldi.

Yarın yeniden beraber olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..