Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

5 Haziran Salı

5 Haziran Salı
 

Acıların üst üste tekrarlanması, bir taraftan dağarcığımızda söylenecek söz bırakmazken bir taraftan da olayın giderek kanıksanmasına sebep oluyor. Bu elbette dışarıdan olaya seyirci kalanlar için. Yoksa yanan yüreklerin koru anneleri, babaları, eşleri, çocukları, yavukluları kasıp kavurmaya devam ediyor.

Her problemin kendince kolay veya zor bir çözümü vardır. Yaşadığımız bu acıları birdenbire dindirmenin çaresi o kadar basit değil. Bu zorluğu ortadan kaldıracak gücü oluşturmayı da biz beceremiyoruz. Günlük politik kaygılarımız, böylesine hayati önem taşıyan bir konunun bile önüne geçmiş durumda. Allah korusun bu günleri nasıl böyle heba ettiğimize bir pişman olursak… Bilin ki o gün iş işten geçmiş olacak.

YÜREĞİMİZİ YAKAN LİSTE (Akşam). Ankara seçim listesi derdindeyken Tunceli7de hainler karakola saldırdı. Pülümür’ün Kocatepe köy karakoluna baskında 7 askerimizi kaybettik.

KANSIZLAR (Bugün). Bölücü eşkıya Tunceli’de Jandarma karakoluna saldırdı. Bir terörist araçla bahçeye dalıp bomba attı. Pusudaki yandaşları yaylım ateşi açtı. 7 şehit, 7 yaralı.

TERÖR BASKINI : 7 ŞEHİT (Cumhuriyet). Tunceli’de karakola sürekli ekmek getiren aracı çalarak birliğe giren PKK8lılar katliam yaptı.

DAHA KAÇ EVLÂDIMIZ ÖLECEK? (Güneş). Paşa Kuzey Irak’a girelim diyor, siyasi irade uyuyor. Olan fidan gibi gençlerimize oluyor.

HAİN TANIDIK CİPLE GELDİ (Güneş). Tunceli Pülümür’deki Kocatepe jandarma karakoluna dün PKK’lı teröristlerin baskınına uğradı. Daha önce karakola gelip giden cipi çalan iki terörist, bahçeye girdikten sonrası el bombası atıp askerlerimize kurşun yağdırdı.

HAİNLER KARAKOL BASTI 7 ŞEHİT (Hürriyet). PKK’lı teröristler Tunceli’de karakola ekmek getiren ciple içeri sızıp yemek yiyen askerlerin üzerine el bombası attı. 7 asker şehit oldu, yedisi yaralandı.

KARAKOL BASKINI 7 ŞEHİT (Radikal). Tunceli Pülümür’de karakol basıldı, yedi asker şehit edildi.

HAİN SALDIRI (Sabah). Tunceli Pülümür’de gasp ettikleri otoyla karakola giren PKK’lılar bomba patlattı. 7 asker şehit.

HAİNLER KARAKOLA KADAR GİRDİ 7 ŞEHİT (Star). İki terörist tanıdık araçla girdiği karakol bahçesini cehenneme çevirdi. Üzerine el bombası attığı askerleri yaylım ateşine tuttu.

HAİN AZDI (Takvim). Tanıdık cipi truva atı gibi kullanıp jandarma karakoluna el bombası ve otomatik silahlarla saldırdılar.

ADAY L İSTESİNİ BIRAK ŞEHİTLERE BAK (Vatan), Başbakandan ana muhalefet ve yavru muhalefete kadar tüm parti liderlerinin dünkü derdi aday listeleriydi. Oysa o saatlerde evlatları Güneydoğu’da vatan görevi yapan tüm ailelerin yüreği Tunceli’den gelen acı haberle yanıyordu.

Seçimin çözüm olma şansı az da olsa, şu anda bütün beklentiler 23 Temmuz sabahına kilitlenmiş durumda. Aday tespitleri ortalığı bir hayli kasıp kavurdu. Beklenmedik bazı transferler, siyaset sahnesinde sağdan sola, soldan sağa savrulanlar, ortaya ilginç bir tablo çıkardılar. Her seçim, kendine has özellikler taşır elbette. Fakat birileri her seçimi bütün seçimlerden daha önemli ve hayati bir değere haiz hale getirmeye bayılıyor.

HERKES MERKEZ (Akşam). Siyasi partilerin aday listesi toz duman içinde açıklandı. Türkiye sağ ve solun ilk kez bu kadar içiçe geçtiği bir seçime gidiyor. Meclisteki 24 kadın vekil sayısı üç kata çıkabilir.

LİSTE DEPREMİ (Bugün). Partiler listelerini YSK’ya verdi. Meclisin üçte biri gözden çıkarıldı. Listeye giremeyenler kızılca kıyameti kopardı.

PARTİLERDE LİSTE DEPREMİ (Cumhuriyet). DP çekim merkezi olamadı. Erdoğan bakanların da aralarında bulunduğu 160 vekili çizdi.

DP’DE DEPREM (Güneş). Merkez sağ çöktü. DP’nin ağır topları Mehmet Ali Bayar, Saffet Arıkan Bedük ve Bahattin Şeker Ağar’a sırt çevirdi.

KADININ GÜCÜ (Hürriyet). Partilerin aday listeleri için son dakikaya kadar kıran kırana pazarlıklar yaşandı. Kamuoyunda kadın adayların seçilebilecek yerlerden aday gösterilmesine dair beklenti, parti yönetimlerini zorladı.

LİDERLERİN DEDİĞİ OLDU (Milliyet). Partilerin aday listeleri dünYSK’ya sunuldu. Listelere son hali en geç 8 haziran’da verilecek. Mecliste çok sayıda isim dışarıda kaldı.

YILDIZ SAVAŞLARI (Posta). Partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim kurulu’na dün teslim etti. Listelere giren isimleri parti genel başkanları bizzat belirledi. Partilerin vitrini olarak gösterilen çok sayıda yıldız isim ve kadın aday listelerde yer aldı.

MERKEZ SAĞDA UMUT YERİNİ KAOSA BIRAKTI (Radikal). DP lideri Ağar, Genç Parti’ye yöneldi, sonuç alamadı. Bir çok ünlü isim adaylıktan çekildi. Mumcu ise Tantan ve Özürk’le işbirliği aradı, bulamadı.

LİSTE DEPREMİ (Sabah). Partiler adaylarını YSK’ya bildirdi. AKP Milli Görüşçüleri tırpanladı. CHP’de 66 milletvekili liste dışı kaldı. DP’de istifalar var. Enrdoğan İstanbul 1. Bölge adayı.

DEĞİŞİM LİSTESİ (Star). Aday listelerinde en büyük sürprizi Ak Parti yaptı. 352 milletvekilinden 156’sı liste dışı kaldı. Kadın aday sayısı arttı. Akademik isimler seçilecek sıralarda yer buldu.

LİSTE DEPREMİ (Türkiye). Partilerin aday listeleri dün belli oldu. Birçok milletvekili ve bazı bakanlar liste dışı kaldı.

ANKARA TOZ DUMAN (Vatan). AKP’de 155, CHP’de 65 milletvekili liste dışı kaldı. Yerlerini beğenmeyenler adaylıktan istifa ediyor. Son anda birleşme bozulunca DP 12 ilde boş liste verdi.

DEĞİŞİM RÜZGARI (Yeni Şafak). TBMM’deki milletvekillerinin çoğu bu seçimde ya listeye alınmadı, ya da seçilmeleri zor olan alt sıralara konuldu. Yeni transferler liste başlarını tutarken kadın adaylarına

LİSTELER AÇIKLANDI, PARTİLER KARIŞTI (Zaman). 14 kontenjanı olan DSP grup kuramayacak. DP ve Anavatan listelerini eksik verdi. Çok sayıda milletvekili listeye giremedi.

Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..