Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

6 Haziran Çarşamba

6 Haziran Çarşamba
 

Şehitlerimizin yası bütün Türkiye’yi sardı. Kahpece şehit edilen evlatlar için analar ağıt yakmaya yorulmuyor. Kalleşliğin böylesine söyleyecek kelime bulmakta zorlanıyorum.

UNUTMAYACAĞIZ (Bugün). Kimi terhis olur olmaz evlenecekti. Kiminin mektubundan önce toprağa düştü haberi geldi. Hepsi ana kuzusu hepsi aslan parçasıydı. Ne yiğitlerimizi unutacağız ne de onları şehit edenleri…

GÖZYAŞI VE ÖFKE (Cumhuriyet). Karakola yönelik terör saldırısında 7 erin şehit düşmesi Türkiye’yi yasa boğdu.

GÜVERCİNLERİ KÖPEKLERDEN KORUYAMADIM (Güneş). Gözü yaşlı şehit anası oğlunun pusuya düştüğü günün gecesinde bu rüyayı görmüş.

TÜRKİYE SİZİ UNUTMAYACAK (Hürrriyet). Tunceli’de PKK’lı teröristlerin kalleş saldırısı sonucu şehit olan 7 asker tüm Türkiye’nin içini sızlattı. Şehit cenazeleri dün Elazığı askeri hastanesinde düzenlenen törenden sonra memleketlerine gönderildi.

ACI, ÖFKE VE İSYAN (Posta). Tunceli’de karakola yapılan intihar saldırısında şehit olan 7 askerimiz Türkiye’yi ağlattı. Şehitlerin memleketlerinde ise acı ve öfke birbirine karıştı. Şehit Erdem Erkaçtı’nın memleketi İzmir’in Bayındır ilçesinde halk ellerinde Türk bayraklarıyla teröre lanet yürüyüşü yaptı. İkizi gibi Tunceli’de askerlik yapan Erden Erkaçtı ise şehit kardeşini son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

GÜVERCİNİMİ VURDULAR (Star). Tunceli’deki hain baskında oğlunu kurban veren annelerin feryadı tüm Türkiye’yi ağlattı.

ŞEHİT BABASI (Takvim). Şehit fotoğrafları geldi, ağladık. Dimdik duran ana babaları gördük, bu millet yıkılmaz dedik. O babalardan Turgut Erkaçtı acı haberi aldı eve bayrak astı. Traş oldu çıktı şehidi için yürüdü.

KAHPE KURŞUN YİNE ADRES SORDU (Vatan). Tunceli’de her zamanki gibi gariban çocukları şehit oldu. Çünkü o karakolda tek bir siyasetçi, paşa çocuğu ya da hızlı playboy yoktu.

GÜVERCİNİMİ KURTARAMADIM (Yeni Şafak). Şehit İlhan Sağlam’ın annesi rüyasında köpekler güvercinlere saldırmıştı, onları kurtaramadım, diye gözyaşı döktü.

Bu kadar acının üstüne siyasetin çirkin yüzünün gölgesi düştükçe insan daha da bir tuhaf oluyor. Fakat bir ülkenin dimdik bir yönetime, onurlu bir idareye ve güçlü bir devlete de ihtiyacı var. Bunun için gereken neyse yapılmalı.

Her dönemde olduğu gibi bu sefer de listeye giremeyen veya istediği sırayı alamayanların küskünlükleri var. İşin tuhafı bütün partilerde kendini mağdur edilmiş sayan bu tür zevatın hepsi, lider sultasından, parti içi demokrasi olmamasından şikâyet ediyor.

"İyi ama siz şimdiye kadar neredeydiniz?" diye sormak geliyor insanın içinden. Hem bir önceki dönem siz listede yer alırken ve ön sıralara konurken lider sultası yok muydu, parti içinde demokrasi mi vardı?

Lideriniz size bunu layık görmüştü, hiç ses etmeden kabul ettiniz. Şimdi aynı lider size bunu layık görüyor. Bari halinize şükretmeyi öğrenin.

AKP’DEN BALANS AYARI (Akşam). Başbakan aday listesinde hassas ayar yaptı. Milli Görüşçü 24 milletvekili gitti. Askerle polemiğe girenler ve ordudan atılan subaylar listeye alınmadı.

TEZKERE ÇARPTI (Bugün). Mart tezkeresine 97 Ak Partili ret demişti. 155 vekil liste dışı kalınca, ABD’ye geçit vermeyenler çizildi, iddiası siyaseti gerdi.

YAKTIN BİZİ TAYYİB (Güneş). Beraber yürüdük biz bu yollarda şarksıyla siyasete soyunan AKP’li vekiller şimdi liste şoku yaşıyor.

TASFİYE Mİ RÖVANŞ MI? (Hürriyet). AKP’de liste depremi yaşanıyor. Aday gösterilmeyenler için Milli görüşçülerin tasfiyesi ve tezkere retçilerinin rövanşı alındı yorumları yapıldı.

KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ (Radikal). Gruplarının yarıya yakını liste dışı kalan AKP ve CHP’de küskünler feryat ediyor. MHP’de de liste itirazı yoğun. DP’de birleşmemeye tepki istifalarına yerini beğenmeyenlerin istifaları eklendi.

ERDOĞAN RÖTUŞU (Sabah). Başbakan AKP aday listesinde sakallıları kesti, askerle sorun yaşayanları ve devamsız vekilleri alta çekti, kadınları öne çıkardı.

PARTİLER KAYNIYOR (Türkiye). 250 milletvekili liste dışında kaldı. Parti teşkilatları karıştı.

İLK GÜN KÜSKÜNLERİ (Yeni Şafak). Milletvekili aday listesinde yer verilmeyen ve listedeki yerlerini beğenmeyenler Ankara’da istifa rüzgarı estirdi. CHP, MHP ve DP’de liderlere tepki var. AK Parti’de listeye giremeyenler ise hayırlı olsun dediler.

Bu seçimlerde bütün partiler kadın adaylara eskilere oranla daha çok ağırlık verdiler. Oysa en çok konuşulan seçilme yaşının indirilmesi ve gençlere fırsat verilmesiydi. Listelere bakılınca gençler yine unutulmuş gibi. Yaşlandıkça insanların siyaset hırsı daha da artıyor. Kendi arzusuyla artık yeter diyebilenlerin sayısı o kadar az ki…

GENÇ MECLİS LAFTA KALDI (Milliyet). Gençlerin önünü açacağız diyen AKP ve CHP aday listelerinde genç isimleri pek önemsemedi. Her iki partideki kadın adayların oranı da yetersiz bulundu.

Bu hengamede Anayasa değişikliği ile ilgili meclisin olağanüstü toplanması gerekirse, durum biraz zor gibi… Öte yandan CHP zaten Anayasa mahkemesi’ne başvurdu bile. Bakalım son dakikada yapılan değişikliklerin encamı ne olacak?

HALK SEÇSİN MAHKEMELİK (Cumhuriyet). CHP, AKP’nin oylarıyla kabul edilen son Anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi’ne götürdü.

Yarın yeniden beraber olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..