Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

57,300 destek

Perşembe günü başlayacak olan AB liderler zirvesi öncesinde Almanya Başbakanı Merkel’in ortak Euro tahvil konusuna bir kez daha karşı çıkması dünkü satışların temelini oluştururken. Avrupa borsalarında satışların yüzde 4lere yaklaştığı görüldü.

Suriye krizi gölgesinde güne satışlarla başlayan İMKB’de ise yurtdışı borsalarda ki panik satışlara rağmen daha temkinli bir duruş hakimdi. Satışların panik halini almamasının temelinde ise Suriye ile yaşanan uçak düşürme krizinde istikrarın bozulmaması adına Suriye’ye çok önemli yaptırımlar yapılmayacağı beklentisiydi. Bu konuda bugün toplanacak NATO’nun Suriye konusunda alacağı kararlar takip edilecek. Bu sabah itibariyle basında çıkan haberlere göre NATO ortak tavır geliştirmesi halinde, hava ve denizden abluka önlemleri devreye girebilecek. Bu cepheden baktığımızda temkinli duruşun bugünde devam etmesi beklenebilir.

Endeksi teknik olarak incelediğimizde kısa vadeli göstergeler aşırı satım bölgesinde yönünü aşağı çevirmiş durumdalar. Orta vadeli göstergeler de ise yükseliş yavaşlasa da yukarı yönlü seyrine devam etmekteler. İMKB’nin güne dış piyasalardaki sakin duruşa paralel dünkü satışların tepkisi niteliğinde alımlarıyla başlaması muhtemel, bu noktada yukarı hareketler için 59,800 direnci takip edilebilir. Bu seviyenin aşılamaması durumunda ilk etapta 59,250 desteğine bir hareket görmemiz mümkün. Olası 59,250 altındaki kapanışlarda kısa vadeli görünüm daha da bozulacağından pozisyonlar azaltılarak 57,300 seviyesindeki GAP’in kapanması beklenebilir.

Analiz kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. Sevgilerimle. 

Özal

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..