Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '08

 
Kategori
Şarap
 

Şarap yazılarımın ikinci adresi

Şarap yazılarımın ikinci adresi
 

Bugüne dek “<ı>gezi-tatil” kategorisinde yayınlamış olduğum yazılarımın büyük bir kısmı www.geziyorumlari.com adlı sitede de yayınlanmıştı. Sitenin yöneticisi Serkan Bey de Milliyet Blog yazarı ve okurudur. Rica ettiler ve iznimle, arzu ettikleri yazılarımı sitelerinde yayınladılar halen de yayınlamaktalar.


Yine uzunca bir süredir www.izmirlife.com sitesinin yöneticisi Yıldırım Bey de özellikle “<ı>İzmir” yazılarım olmak üzere istedikleri bloglarımı, kendi sitelerinde okurlarıyla buluşturmaktalar. Burada da hatırı sayılır ve oldukça interaktif bir okur grubu oluştu.


Dünden itibaren ise “<ı>şarap” yazılarımın yeni ve ikinci bir adresi oldu: www.sarapgunlugu.com Kayra Şarapları bünyesinde yayın yapan bu sitede, yine “<ı>Aydınlık ve Sevinç’e Dair” blogu altında, şarap kültürüne dair yazdıklarım, okurlarla buluşacak. Buluşmaya başladı.


Bu saydıklarım, benim bilgim ve iradem altında gelişen olaylar. Eminim ki pek çok blog yazarı aynı durumda. Şöyle ki izinsiz, bırakın izni imzasız, hatta ve hatta farklı imzalarla yayınlanan onlarca yazımı zaman zaman, çok farklı sitelerde tespit ediyorum.


Bizler zaten bu işi amatörce yaptığımızdan dolayı, yazmış olduğumuz yüzlerce yazıdan birinden bile bir tek kuruş kazanmıyor olmamız hasebiyle zaten farklı yerlerde, irademiz dışında yayınlanıyor olmasını kanıksamış durumdayız. Ama insan, ister istemez “<ı>bari altına adımı yazsalarmış” diye içinden geçirmiyor değil. Şöyle ya da böyle her birinde emek var.


Çok uzun zaman önce yazmış olduğum “<ı>Leyla Mecnun’un Nesiydi Sahi?”* başlıklı yazımın, internet aleminde, ufak çaplı bir fırtına kopardığını, kısa zaman önce tesadüfen öğrendim. Çok farklı isimler, imzalar altında ve münferit şekillerde yaklaşık 120 farklı sitede bu yazım yayına verilmiş. Üzerine yorumlar yapılmış. Birileri benim adıma yorumlara karşılık vermiş, teşekkürler etmiş, falan filan...


Galiba bu, biraz da işin doğasında var. 2006 Yılı Haziran ayında, Milliyet Blog’a üye olduğum dönemleri hatırlıyorum. Sanıyorum 100 kişi falandık. Aktif yazanlarımız ise 20-30 civarındaydı.


Geçtiğimiz ay içerisinde iki farklı konu için, o ilk günlerimizden beri sürekli irtibat içinde olduğumuz, site sorumlularından, değerli ve naif Hanımefendi’lerden birine iki ayrı mail attım. Günler geçti ve bir küçücük cevabi mail dahi göndermeyi lütfetmediler. Eminim ki işleri çok yoğundur. E tabi her geçen gün nüfus artıyor, trafik karmaşıklaşıyor. Bize de anlayış göstermek düşüyor.


Not: Okumuş olduğunuz bu blogum üzerine site yöneticilerinden, tam da yazımda muhatap aldığım Kıymetli Hanımefendi, biraz önce bana maille ulaştı. Mail adreslerinde değişiklikler olmuş. Aslında sistem kendisi otomatik olarak yönlendirmekteymiş yeni adrese ama sanıyorum benim sözkonusu iki mailimde teknik bir aksama olmuş ve kendilerine ulaşmamış. O nedenle bir irtibat kopukluğu meydana gelmiş. Bilgilerinizi rica ederim. (A.S., 27/08/2008, 13.20)



@"Leyla Mecnun'un Nesiydi Sahi?": http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=11923


@Geçen sene bugün "Yeni Foça'da Kül Rengiydi Akşam": http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=59853

@İki sene önce bugün "Mülakatta Nakavt Olmayın-2": http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=5219

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..