Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '09

 
Kategori
İzmir
 

Alaçatı'da bir et virtüözü: Hasan Masat

Alaçatı'da bir et virtüözü: Hasan Masat
 


Yahu etin de virtüözü olur mu, demeyin. Olur, hem de nasıl olur. Hele bir de bu kişinin soyadı “<ı>Masat” ise durup düşünmek; hadisenin derinine, evveliyatına dalmak gerekir.


İzmir’in ve ülkemizin gözde tatil merkezlerinden Çeşme ilçesinin, son yıllardaki yükselen yıldızı Alaçatı beldesinde; şöyle esaslısından bir mangal-barbekü keyfi yapmak isteyenler için en revaçta olan adres, Hasan Masat Bey’in, mütevazı kasap dükkanıdır. Dükkan mütevazı, Hasan Masat mütevazı ama sattığı et ürünleri hiç de öyle değil. Son derece iddialı ve gerçekten lezzetli.


Hasan Masat, soy isminden de anlaşılacağı üzere yedi göbekten bu işin içinden geliyor. Aslen Girit göçmeni olduğunu öğreniyorum. İyice kanım ısınıyor kendisine. Ve eski Alaçatı sakinlerinin neredeyse tamamını tanıyor. Dostluğu, ahbaplığı var müdavim müşterileriyle. Hasan Bey'e abone olanların her birinde kendisinin telefon numarası var. Arıyorlar ve ne istediklerini, ne zaman istediklerini söylüyorlar; gerisine de karışmıyorlar.


Daha çok yakın bir zaman önce, çok satan ulusal gazetelerden birine haber olduğunu da sonradan hatırlıyorum.


Mekanı, beldenin, tipik Alaçatı tarzı taş binalarıyla süslü o küçük ve sevimli sokaklarından oluşan çarşısının tam göbeğinde. Kime sorsanız gösterirler cinsinden yani.


Kullanmış olduğu etleri, kalite ve tazelik bakımından özenle seçtiği her halinden belli. Değişmez kural burada da işliyor yani; kötü girdiden, iyi çıktı elde edilemez. Ama iyi girdiden kötü çıktı elde etme ihtimali hep var. İşte maharet burada konuşmaya başlıyor zaten.


Sadece malzemenin tazeliği ve olumlu özellikleriyle iş bitmiyor. Kendi usulleri ile hazırlamış oldukları köfte çeşitleri, yeme de yanında yat cinsinden. Kasap köfte, İnegöl köfte, Tire köftesi çeşitlerinde harikulade baharat tatlarının, müthiş harmonisini hissetmemeniz işten bile değil, lezzet ehli damaklarınızda.


Beyaz et sevenler ya da kırmızı eti sağlık nedenleriyle tüketemeyenler için tavuk eti alternatifi de sunuyorlar müşterilerine. Ama siz yine de herhangi bir ciddi sağlık probleminiz yoksa o köftelerin tadına mutlaka bakmalısınız bence.


Hani derler ya, hayatta ne yapıyorsanız yapın ama en iyisini yapmaya çalışın diye. İşte Hasan Masat da kasaplığı en iyi şekilde yapanlardan biri. Ve bu özelliğinden dolayı da Ben Kendisine; “<ı>Alaçatı’nın Et Virtüözü” diyorum.


İnanmayan gitsin denesin efendim. Daha önce deneyenler varsa da görüşlerini buradan paylaşsınlar, ne diyeyim?


Alaçatı Yazılarım:


@ "Alaçatı Yasakları-1": http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=125178

@ "Alaçatı Yasakları-2": http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=125179



Not: Yazı fotoğrafı www.geziyorumlari.com adlı siteden alınmıştır.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..