Bu gün sizlerle farklı bir lezzet paylaşmak istiyorum. Mantıyı sevmeyenimiz yoktur herhalde. Ama hep alışılagelmiş şekilde tüketiyoruz. Katı bir hamur su ve tuz ile yoğrulmuş. İçine de kıyma, s..
Yılbaşlarında masa hazırlıyor isek illa da olmazsa olmazı olan Hindi dolması. Piyasada o kadar çeşitlisi yapılır ki her biri ayrı bir tat ve lezzette. Ama nedense ben beğenmiyorum bunları. Nedeni..
Kerevizi pek çok kimse sevmez. Bunun sebebi de pişerken çıkan kokudur.Oysa ki bilseniz bunun faydalarını bu kadar kolay burun kıvırmazdınız bu güzelim sebzeye.Mesela aklıma gelen bir kaçını al..
Sanki volkanik kaya gibi eciş bücüş görünümlüdür yer elması. Çoğu kimse çiğ olarak tüketir, ama pişirmeyi de deneyin görün ne muhteşem bir soğuk yemek oluyor. Kalori olarak çok düşüktür nişas..
MB arkadaşlarım Merhaba.Bildiğiniz gibi arada ev kadınlığım tuttuğunda sizlere değişik yemekler anlatmaya çalışıyorum. Bu gün size tatilde en çok yemeyi sevdiğim sardalya ızgaradan bahsedeceğim. <..
Tuzda balığı hazırlayıp yayına verdiğimde herkes roka salatası eksik dedi. Ama eksik değildi. Sadece şarabın yanında tatları bastırdığından koymadım resim çerçevesine. İşte bu pazar günü yenid..
Haftada en az bir gün balık yemez isek bir boşluk, eksiklik hissediyoruz biz. Öyle ki üç tarafı denizler ile çevrili güzel yurdumuzda balık yememek olmaz. Balığın yararlarınıda düşünürsek yemem..
Canım ne zamandır bakla istiyor ama şöyle bol dereotlu ve yoğurtlu tarafından. Özelliklede geçen hafta restaurant'ta yediğim bakladan sonra, daha bir canım ister oldu. Çünkü aradığım lezzeti tadı ..
Hayata güleryüzle bakmaktır felsefem ama polyannacı değil. 1961 Sivas doğumluyum, evliyim 2 kızım..