“Ah bu ülkelerde yaşayan çılgın insanlar. Tanrıları özgürlük, kanunları savaş… Dostlukları güçlü, intikamları daha da büyük Gökyüzündeki Efendileri bahşeder bu duyguları onlara. İyiliğe iyilikle, k..
Evler şairidir o, evin hallerini akıtır mısralarında. Bundandır ki pek çok kişi tarafından, sosyal konuları işlememekle eleştirilmiştir. Oysa her şey önce evden başlamaz mı? Ya da öyle olması gerekm..
İçimizde yerlerini bilmediğimiz tohumları sulayan kitaplar bunlar. Kiminde kocaman soruların basit cevapları, kiminde kahramanlarımız, kiminde başarmanın gücü, kiminde hayallerimizin şekle dönüşmüş..
Öyle bir kitap ki gözleriniz sayfalara değdikçe zamanda yolculuk yapmanız mümkün hale geliyor. 50’li yılların pek çok yazar ve şairi daha bir yakınlaşıyor okudukça. Erol Güney, o dönemle bu dönemi bi..
“Okumalıyım” diye niyet edip bir türlü elime alamadığım bir kitabı bitirmeyi başardım sonunda. Amma gecikmişim İhsan Oktay Anar gibi bir yazarı okumakta… Aslında çevremdekilerin “sen daha okumadın mı ..
Reşat Nuri Güntekin’in diğer eserleriyle karşılaştırıldığında, çok şaşırtan bir eser “Olağan İşler”… Reşat Nuri, romantik ve ciddi yazmayı sever diyorsanız, nasıl matrak ve eğlenceli yazabildiğini ..
Amsterdam Schiphol Havalimanına iner inmez turizm danışmaya doğru yönelip, Den Haag’a ulaşım için İngilizce bir şeyler gevelemeye çalışırken “keşke Türkçe bilseydin be abii!” cümlesi ağzımdan kaçıver..
Napoli’nin curcunalı görüntüsü, dar sokakları, yüksek sesle dolaşan insanları, şöööyle denize karşı duruşu, bir nebze de olsa kendimizi memlekette hissetmemizi sağlıyor. Sanırım Akdeniz insanı olm..
Kanallar ve üzerindeki köprüleriyle “Kuzeyin Venedik’i “ ünvanını almış bir şehirdir Amsterdam… Zengin bir şehir olmasına rağmen, ”zengin ama mütevazı mahalle komşusu” imajı veriyor. Hiçbir abartı yo..
Şairlerin mısralarında neyi anlattığını kim bilebilir? Ya da o mısraların doğum nedenini? Yıllarca kendimce anlamlar yüklediğim “Sen Benim Hiçbir şeyimsin” şiirini, Attila İlhan’ın aslında, duygul..
..