Mantıya benzeyen bir yemek yapılır Giresun'da. Kadınlar bir araya gelir, hamurlar açılır, oklavaya dolanır, kesilir, fırına verilir ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızgın tereyağı dökülür. Adına "..
İnternetten baktım. Tadı enfes olan "kiraz tuzlusu kavurması"nın sadece belediye tarafından verilen tarifi ve bir sürü kopyası var. Ayrıca Giresun ve Doğu Karadeniz'de, tuzlu kavurmalarının en lezzet..
Lezzeti mükemmel olan "kiraz kavurmasının" tarifini veriyorum sizlere. Sakın hataya düşüp "Meyvenin kavurması mı olur?" gibi önyargıyıları bırakın ne olur! Lafımı dinleyin. Deneyin bu tarifi. Eğer beğ..
Milli ürünlerimizden biri olarak yoğurdun girmediği ev yoktur. Ayran: tabirinizce yoğurdun sulu hali. Öyle mi zannediyorsunuz. Hazır kutu, şişe ve market ayranlarından bahsetmiyorum. Hele evde yoğurd..
Ayhan Demiral ..