Bir yaştan sonra, benim gibi çocukluğunu özleyen çoktur diye düşünüyorum. O günlerde çoğunlukla kendimiz üretir, kendimiz tüketirdik. “Azıcık aşım, dertsiz başım” derdi büyüklerimiz. Dert..
Köy Enstitüleri özlenen okullar olma özelliğini sürdürüyorlar. Sistemli, ülkemiz koşullarına uygun, insanımıza yakışan ve de tümüyle kendimize özgü bir eğitim sistemi idi. Oldukça yararlı, çevresin..
Ülkemizin büyük mimarı Atatürk’ün 26-30 Ağustos tarihlerinde dört gün süren Büyük Taarruz sonucunda, Atatürk’ün başkomutanlığı ve dahice oluşturulan savaş planlamaları ile kazanıldı. Taarruz hazırl..
Adıyaman’ın çok ilginç su kaynakları vardır. Bu kaynakların varlığı kentin temizlik konusunda ileri bir düzey yakalamasına neden olmuştur. Her mahallede var olan çeşmeler ..
Abdullah Özkucur adını çok duymuştum. Hem de Köy Enstitüleri ile ilgili yazılarda adına çok rastlamıştım. Öğretmenimin yolu Hasanoğlan Köy Enstitüsünden de geçmişti. Henüz yol yok, su yok..
Anadolu insanı çalışkandır. Deyim yerindeyse ekmeğini topraktan, taştan çıkarır. Alın terleri nerdeyse hiç kurumaz. Didinir dururlar sıcak aşları soğumasın, çocukları aç kalmasın diye. Ka..
Arkadaşım Yusuf Demirtaş ile yarenlik etmek ve sanat üzerine konuşmak için Ankara’da bir kahveye oturduk. Konumuz her zamanki gibi sanattı. İkimiz de resimle uğraşıyorduk. Çizgilerd..
Bir yaştan sonra, benim gibi çocukluğunu özleyen çoktur diye düşünüyorum. O günlerde çoğunlukla kendimiz üretir, kendimiz tüketirdik. “Azıcık aşım, dertsiz başım” derdi büyüklerimiz..
Kentlerin temel zenginliği tarihi kalıntılarında ve kültür verilerinde saklıdır. Adıyaman bu yönden çok zengindir. Nereye baksanız bir kültürel ya da bir tarihi değerle karşılaşır..
“…sanatçılar, insanoğlunun süregelen kafa tutma gücünün taşıyıcılarıdır.”(1) Onlar toplumun sürekli önde giden, topluma ışık tutan bireyleri olmuşlardır. Bu nedenledir ki, her dönemde onla..
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi-Yüksek Lisans Resim-19 kişisel Resim Sergisi Yazı..