G)Yedinci Bölüm:Seri Üretim Gelenekler:Avrupa/1870-1914 (Erıc Hobsbawm) Yazar bu makalenin girişinde, geleneklerin “resmi”olanlarının çogunlukla devletler, örgütlü siyasal ya da toplums..
E)Beşinci Bölüm:Vıctorıa Dönemi Hindistan’ında Otorite’nin Temsili(Bernhard S.Chon) Bu makalede yazar, 19.yüzyıl ortalarına kadar sömürge Hindistan toplumu ile Britanya Monarklıg..
D)Dördüncü Bölüm:Ritüelin Baglamı, İcrası ve Anlamı/Britanya Monarşisi ve “Gelenegin İcadı”(1820-1977) (David Cannadine) Makale, ”1820 İngiltere’si ile ilgili olarak yazılan The Bl..
B)İkinci Bölüm:Gelenegin İcadı/”İskoçya’nın Hıghland Gelenegi” (Hugh Trevor-Roper) Yazar bu makalesinde “İrlanda’nın artıgı, döküntüsü…ve kültürel bir kolonisi”olarak nitelendirdigi İsko..
Bugün çok ilginç bir irdelemeyi içeren ve çogu zaman tarihin anlatımında, arka plan görevini gören sürec ve baglamlara açıklık getirmeye çalışan bir kitaptan söz edecegim. Marksist tarihci Er..
Geçenlerde sahaflarda bir kitaba rastladım."Mantıkut-Tayr" , diger adıyla söylemek gerekirse "Kuş Dili" kitabın adı. Yazarı Ferüdüddin Attar, 1120 yılında Naşibur'da dogmuş ünlü bir şair ve muta..
..Bir kitabın düşündürdükleri..(devam)… “ Yabancı bir devletin, bir ülkenin içinde örgütler kurmasının, eski örgütleri, sendikaları, odaları yönlendirmesinin, onlardan raporlar almasının, bu rapor..
..Bir Kitabın Düşündürdükleri...21 Adımda Demokratikleşme mi?(Birinci Bölümün Devamı)14. Gizli ve yarı gizli istihbarat çalışmalarının azaltılması, buna karşılık medya muhabir ağıyla açık ve y..
Ankara SBF'yi bitirdim. Öğrencilik yıllarında gazetecilik, sonrasında uzun yıllar özel sektörde ü..