Genel olarak eksik ve düzensiz beslendiğimiz gerçeğini saklayamayız. Yemeğe gereken vakti ayırmayoruz. Dolayısıyla bazı besinleri kapsül, tablet, toz olarak almak zorundayız, almalıyız. Ayr..
Spor yapanlar ve supplement kullanan ya da kullanmadan önce bu konu hakkında araştırma yapmak isteyen kişiler tarafından oldukça sıklıkla sorulan bir soru; Profesyonel sporcuların supplement k..
Karnitin ile ilgili çalışmalar 1937 yılında kalp ve damar sistemindeki olumlu etkilerinin araştırılması üzerine başlamıştır. Fakat daha önce Rus araştırmacılar Gulewitsch ve Krimberg tara..
Karbonhidratlar Karbonhidratlar hem canlının yapısına katılan hem de enerji sağlayan organik bileşiklerin bir grubudur. Bütün canlı hücrelerde bulunur. Doğada genellikle büyük molekü..
Yeme Bozuklukları Yeme bozuklukları ağırlık ve besin tüketimi meşguliyetine eşlik eden aşırı duygular, tutumlar ve davranışlar ile karakterize karmaşık rahatsızlıkları ifade etmekted..
Obezite ve Beden İmajı Vücut imajı memnuniyetsizliği, obezite ve yeme bozukluklarında önemli bir psikososyal sorundur. Yapılan birçok çalışmada yeme bozukluğunda özellikle de tıkınırcasına ..
Diyet ve kronik hastalıklar arasındaki ilişki ile ilgili epidemiyolojik çalışmalarda, tek besin öğesi alımı ile hastalık riski arasındaki ilişkiye odaklanılmıştır. Genel yaklaşımlar, yağ, doymuş ya..
E ve C vitamini Antioksidan vitaminler oksidatif stresi ve inflamasyonu (iltihaplanmayı)önleme yeteneklerinden dolayı özellikle steatohepatit ve fibrozis patogenezinde yararlı etkilere sahi..
Hipertansiyon - Vejeteryan Diyeti Vejeteryan beslenme; et, kümes hayvanları ve balık tüketimi yerine tahıllar, baklagiller, yağlı tohumlar, sebzeler ve meyveler gibi bitkisel kaynaklı besin..
Taurin, 2 aminoetansülfonik asit, memeli hücrelerinde en çok bulunan aminoasittir. Çoğu kaynakta bir amino asit olarak bahsedilse de, taurin molekülü, diğer amino asitlerde bulunan karboksilik asit..