Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '10

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Acun’un Parası, Hayko “Sanatçı”sı!

Acun’un Parası, Hayko “Sanatçı”sı!
 

Acun Ilıcalı ofisinde.


Medyadan öğrendik ki medyanın kralı Acun Ilıcalı’nın 50 milyon tl’nin üzerinde mal varlığı varmış. Ben medyanın yalancısıyım, 20 yaşında bir üniversiteli çıtırla fazla haşır neşir olunca eşi boşanmaya karar vermiş. Avukat da demiş ki: “Zeynep Ilıcalı hem yasa gereği davalının üzerine kayıtlı malların %50 oranında alacak sahibi, hem de hakikaten bu mal varlığı değerlerinin edinilmesinde azami ölçüde katkıda bulunmuştur.” (cümle bozuk ama anlaşılıyor) Şimdi benim anlamadığım şu: Sen sev, anlaş, evlen, sonra yürümesin. Olabilir. Müthiş paralar kazan, boşanırken de kazandığın kadar öde. Yani az kazanıyorsan az, çok kazanıyorsan çok öde. Acun’un eşi, ondan 25 milyon tl alacak kadar “katkı”da nasıl bulunmuş anlayamıyorum. Sırtını mı sıvazlamış? Ormanlarda, ıssız adalarda yaşayıp “Acun, Survivor diye bir program yap, çok tutar bak.” mi demiş? Sen 21’inde anneni babanı trafik kazasında kaybet, en büyük aşkından ayrıl. En büyük yıkımları yaşamana rağmen güçlü ol ve işine sarıl, çalış didin, kocaman bir servet yap. Kutundan 50 milyon tl çıksın, sonra yarısını eşin alsın…

Öte yandan, üniversiteli bir kızla eşini aldatan bir adamı savunan kafa yapımı da gözden geçirmek isterim, o ayrı bir konu. Geçireceğim bir ara.

Bir de, konser sırasında, ön sıradaki seyircisine yumruk atan bir Hayko Cepkin olayı var. Tamam, yumruk attığı adam küfür etmiş, kaş göz yapmış olabilir dakikalarca. Belki de çekirdek kabuğu attı, olabilir. Sen de çok sinirlendin, varoş coğrafyan, geçmişinden dolayı yumruğu indirdin. Hakkındır, buna lafım yok. (Kendini arkadan çeken kamerana çakan Teoman'ın da hakkıydı o yumruk) Peki, sonrasında niye güvenliklere "Alın bu adamı içeri, totosunu bilmem ne yapacağım, totosundan kusturacağım." falan diyorsun. Hem de “Onu yukarı alın aaarggghhhhh!” ne demek? “Hepimiz eşitiz.” ne demek? Neyin eşitliği, neyin propogandasını yapıyorsun? Tek bir adamı, güvenliklerin yaka paça tutup senin kulisine kapamaları mı ve adamın orada gelmeni beklemesi mi eşitlik? Sanatçı böyle olunmaz. Çok sinirlendiysen, küfür yediysen, yumruk atacaksan da delikanlı gibi atacaksın. Sen yıllarca çalış, ergen mergen de olsa yüklü miktarda dinleyici edin, iyi bir müzik yeteneğine sahip ol, bir yumrukla kendini iki paralık et. Dilerim layığını bulursun. Bence olayın bitmiştir.

Öte yandan, seneler önce albümüne 13 tl vermişliğim var. Ver paramı geri! Bu yazıyı okuyup “Buluşalım, söz vereceğim.” dersen, çevik kuvvetle yanına gelirim, yumruğunu ona göre sık.

Medyadan girmişken Canlı Para isimli yarışmayı takdir edemeden de geçemeyeceğim. Başlarda sunucunun enerjisizliği gözüme takılmış olsa da zamanla alıştım. Şimdi başkası sunsa yadırgarım. Ekrana yarışma kategorisinde büyük renk getirdi. Bir de, orada yarışmacıların üzerinde durduğu platform camdan yapılmış ve gayet şeffaf. Yanlış cevaptaki paralar aşağı düşüyor ya, işte o paraları toplamaya gelen görevliler kadınların tam altından geçiyor. “Para koyucu”lar etek giyenleri dikizleyebilirler diye kadın yarışmacılar pantolon giymeye özen göstermekte. Bu da gözümden kaçmamakta.

Geniş Aile ise vazgeçilmez bir fenomendir. İzlemediğim bölümler birikmiş. Bu aralar her güne kahvaltı ve Geniş Aile ile başlıyorum. Güzel oluyor.

 
Toplam blog
: 53
: 1499
Kayıt tarihi
: 17.10.08
 
 

*Liberal muhafazakar, oldukça postmodernist ve meritokrat bir gezgin  *Kuleli - Galatasaray - Boğ..