- Kategori
- Yemek - Mutfak
Adım adım resimli enfes ve kolay Cheesecake tarifi

Cuma gününe 1 kala haftasonu motivasyonu olsun da, canınız çeker de yapmak ve kendinizi mükafatlandırmak isterseniz, elinizin altına bulunsun diye, bugün size "kolay ve lezzetli bir "Klasik Cheesecake Tarifi" mi anlatsam acaba?" diye düşünüyorum. "Eveeeeet!" dediğinizi duyar gibiyim yavrucuklarım... Duyar gibiyim kuzucuklarım:) Hadi madem ne duruyoruz? Cheesecake yapsak ya! Ben en iyisi malzemeleri saymaya başlayayım:)
Malzemeler
(8-10 Kişilik)
2 kutu Pınar Beyaz Peynir
1 kutu Pınar Labne Peynir
1 küçük kutu Krema (200 ml'lik)
2 tepeleme yemek kaşığı Un
1 su bardağı Toz Şeker
2 Yumurta
1 paket Vanilya
1,5 yemek kaşığı Sıvı Yağ
2 adet Rondo Bisküvi (Ben Cheesecake kremalısından aldım:)
Not: Cheesecake yapmak için "kelepçeli" dediğimiz türden bir kek kalıbına ihtiyacınız olacak (Ne olduğunu bilmiyorsanız, aşağıdaki resimlerde neye benzediğini görebilirsiniz:)
Cheesecake'in karışımını hazırlamak için kendime derin ve büyük bir kase seçiyorum.
İlk olarak Pınar'ın 2 adet Beyaz Peynir ve 1 adet Labne Peynir paketini açıp içine koyuyorum.
Sonra 1 küçük kutu Kremayı da üzerine döküyorum.
Şimdi sıra geldi Un eklemeye... 2 tepeleme kaşık Unu ve 1 bardak Toz Şekeri de ilave ediyorum.
"Allaaahh! Cheesecake geliyor!" heyecanıyla, ellerim titreyerek de olsa çektiğim şu naçizane resimde gördüğünüz üzere 1 paket Vanilyayı da içine katıyorum.
Sırada 2 tane Yumurtamız var.
Onları da kattıktan sonra, tüm malzemeyi kaşıkla güzel bir alt üst edip karıştırıyorum.
Mikserle iyice çırpmadan önce, kalıbımın en altına sereceğim "Cheesecake'in taban kısmı"nın hazırlığına geçiyorum.
Bunun için 2 paket "Cheesecake'li Rondo" paketini açıp, bisküvileri rondodan geçiriyorum. "Rondodan geçen Rondolar" Ehe ehe:)
Tamamını Un haline getirdiğim Rondo bisküviler artık tabana sermek için hazırlar.
Önce Kelepçeli kek kalıbımı kullanıma hazırlıyorum. İki parçanın birbirine tam kenetlenmesi önemli ki aralardan malzeme sızıp, fırının içine akmasın. Aman yaa, kim temizleyecek sonra mazallah! :)
Kelepçesini kapattıktan sonra içine 1-1,5 yemek kaşığı kadar Sıvı Yağ döküp, bir fırça ya da peçete yardımıyla içinin her yerine (kenarları dahil) güzelce bu yağı yayıyorum.
Şimdi hani az önce rondodan geçirip, tuz buz haline getirdiğim Rondomu, artık bu yağladığım kalıba döküyorum.
Sonracığıma da bir yemek kaşığını alıp, tersiyle ufak ufak bastırarak, bu un haldeki taban malzemesini, tepsinin her yerine ve aynı seviyede bi' güzel yayıyorum. Yazlıkta, sabahın en erken saatlerinde site görevlisinin uğraşıp, bir tırpanla hiç pürüzsüz ve dümdüz ettiği sahildeki kumlar gibi oluyor:) Şu satırda ortaya koyduğum "Teşbih" sanatına bakar mısınız ama? Edebiyattan tek seferde geçenler buraya!:))
O esnada da artık iyice sona geldiğim için, fırınımı, içine henüz bir şey koymadan 180 C'ye ayarlayıp, yaklaşık bir 8-10 dakika kadar ön ısıtmaya alıyorum.
(Evet! Fırının camından yansımasını gördüğünüz Hello Kitty'li pembe terlikler tabi ki benim minik ayaklarım! :)
Şimdi az önce şöyle bir karıştırdığım karışımımı, iyice akışkan kıvama gelene kadar yani yaklaşık 2-3 dakika yüksek devirde mikserden geçiriyorum.
Kek kalıbımın altına serdiğim taban malzemesinin üzerine bu sefer bu akışkan karışımı döküyorum.
Elinize kalıbı alıp, çok hafifçe sağa sola sallarsanız, en üstü düzgünleşir. İşte böyle!
Şimdi bundan sonrası sizin tercihinize kalmış. İsterseniz bu aşamada Cheesecake'inize bir çay kaşığı kadar kakaoyu serpiştirerek bir çay kaşığı yardımıyla mermerimsi desenler çizebilirsiniz. (Aman diyim kaşıkla en alttaki taban kısmına değip bozmayın tabi... Yukarıdan yukarıdan! :)
Ya da isterseniz Cheesecake'inize hiç kakao filan katmayıp, sade olarak pişirip afiyetle yiyebilir, ister servis esnasında üzerine marmelat dökebilir, ya da Dr. Öetker'in Çilek Sosu, Çikolata Sosu, Frambuaz Sosu gibi paketlerinden hemen hızlıca bir sos hazırlayabilir veya en kolayı, hazır satılan Çikolata, Karamel veya Meyva soslarından dökerek kullanabilirsiniz. Dedim ya, tercih tamamen sizin:)
Ben bu seferlik, kakaolusundan yaptım. Daha önce sadesini de çok sevmiştim.
Şimdi ön ısıtma yaptığım 180 C sıcaklıktaki fırınıma Cheesecake kalıbımı koyup, kapağını kapatıp, pişmeye bırakıyorum.
Fırından fırına değişiklikler olduğuna için, modeline, turbo olup olmamasına vs göre pişirme süresi de değişeceği için size "şu kadar saatte pişer" diyemeyeceğim, ama biliyorum ki bir süre de bekliyorsunuz benden:)
Benim fırınımda yaklaşık 1 saati buluyor pişmesi... Nasıl anlıyorum piştiğini diye sorarsanız, ilk 45 dakika kapağını hiç açmıyorum ki kekim sönmesin.
1 saate doğru, fırının camından kendisiyle bakışıyoruz. Üzeri ufaktan kızarmaya başlar gibi görünüyorsa, kapağını açıp, bir kürdan batırıp çıkarıyorum. Bakıyorum eğer kürdanda mazlemeler yapış yapış oluyorsa, uff! daha çok erken ve kekin içi henüz bayağı çiğ demektir. Hemen kapağını kapatıp, bu yaşananlar hiç olmamış gibi davranıyorum ve pişirmeye devam ediyorum.
10 dakika geçmeden yine Mart kedileri gibi fırının etrafında dolanıyorum ve dayanamayıp, bir kürdan daha batırıp çıkarıyorum ki o da ne? Kürdan tertemiz. Oleeey... Bu piştiğinin en güzel kanıtı işte.
O zaman Cheesecake'imi fırından çıkarıp, tezgah üstüne alıp soğutuyorum. Kenarlarını bir bıçak yardımıyla dikkatlice çizerek kek kalıbından ayırıyorum. İyice soğuyunca da kelepçeyi açıp, kek kalıbının kenarlarından kurtuluyorum. Yuppiii! :)
Şimdi Cheesecake'imi (en altındaki kalıbın metal kısmını hiç ayırmıyorum, aman, kalsın ne zararı var?) onunla birlikte büyük bir tabağa alıyorum ve üzerine streç film kaplayıp, buzdolabının derin dondurucu kısmında bir kaç saat donduruyorum. Arzu ederseniz, yemenize, servis etmenize yakın, normal buzdolabı kısmına da alabilirsiniz bir müddet:)
Canınız isterse, siz de soslarını yanında küçük kaselerle servis edebilir ya da üzerine dökebilirsiniz:)
Afiyet şeker olsun herkese:) Güzel yorumlarınızı okumak için sabırsızlanıyoruuuum. Haydi Cheesecake yapın ve bana da yazın, anlatın nasıl süper olduğunu (inşallah!) Hatta şaheserinizle beraber resminizi çekip, gönderin ve yayınlayayım:)