Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Aile dünyanın merkezinde

Aile dünyanın merkezinde
 

Aile içi ilişkilerimizin niteliği, toplumun diğer kesimleriyle olan ilişkilerimizi de belirler. Eğer yaşamın aile dışındaki birçok alanında başarılı olmak ve diğer insanlarla ilişkilerimizi geliştirmek istiyorsak, aile içi ilişkilerimizin sağlıklı ve olumlu bir yapıya sahip olması gerekir.

Aile, en küçük ve kişiye en yakın olan birimdir. Dolayısıyla kişi, kendisini aile ortamında kolaylıkla gözlemleyebilir. Eşiyle olan ilişkisini değiştirmeye çalıştığında, koşullarının da değişeceğini görebilir ve buna göre ortaya çıkan sonuçları tecrübe edebilir.

Doğanın gelişim için bir programı vardır ve dünya farklı çemberlerden oluşur. Küçük aile, yani evli çift, anne ve babaları, büyükanne ile büyükbabaları ve akrabaları içeren geniş aile, sonra tüm arkadaşlarımızı içeren daha geniş bir çember ve sonra yaşadığımız yer, şehir, ülke ve kıta.

Dünya, denize bir taş attığımızda yayılan dairesel dalgalar gibi, bu ortak merkezli çemberlere ayrılmıştır. Tüm bu çemberlerin merkezi, çekirdek aileyi oluşturan çifttir. Bu yüzden, eğer aile ilişkilerini doğru şekilde oluşturabilirsek, bu temel bize diğer her tür ilişkiyi oluşturmamız için de yardımcı olur.

Eğer kendimi nasıl değiştirebileceğimi bilirsem, eşimle yeni bir ilişki biçimi oluşturabilirim. Eşim en yakınımda olan kişidir ve bendeki değişime göre tepki verir. Onunla olan ilişkimi oluştururken, çevremdeki diğer kişilerle de nasıl iyi bir ilişki oluşturacağımı öğrenebilirim. Bu süreç, kişinin aile dışında bulunduğu diğer ortamlarda da başarılı olmasını sağlar.

Farkında olmayabiliriz ama hayatımızdaki en önemli şey aile ilişkilerimizdir. Aile ilişkileri, kişinin paraya, saygınlığa, güce, yaşamda genel bir başarıya ve iyi bir sağlığa sahip olup olmama durumunu belirler. Toplum içinde, en yakınımızda olandan en uzağımızda olana kadar her şeyi, tüm sosyal ilişkileri tanımlar, hatta ülkeler arasındaki ilişkileri bile.

Eğer kendimizi doğru şekilde kontrol etmesini bilir hale gelirsek ve böylece diğer insanların iyi yaklaşımını sağlarsak, o zaman çocuk parkında kavga eden çocuklar gibi görünmeyiz. Ülkelerin bugün içinde bulunduğu bu bulanık ve karışık tablo, tamamen farklı bir görüntü alır.

Aslında her şey, kişinin kendisini ne kadar değiştirebildiğine bağlıdır. En uygun ve olumlu değişim ise, ailemizi ve aile ilişkilerimizi dikkate alırsak mümkün olabilir.

 
Toplam blog
: 78
: 427
Kayıt tarihi
: 01.11.11
 
 

Yaşam yolculuğu hepimizi farklı duraklarda indiriyor. Bu duraklara varmak için çeşitli eğitimler ..